Έτσι θα αποφύγετε το άγχος των διακοπών

Έτσι θα αποφύγετε το άγχος των διακοπών

Οι διακοπές συνιστούν αναμφισβήτητα από τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες της ζωής μας, όμως συχνά οι υψηλές προσδοκίες, η έλλειψη χρημάτων και άλλοι κίνδυνοι μπορεί να αποτελέσουν την έναρξη προβλημάτων

Έτσι θα αποφύγετε το άγχος των διακοπών
Το καλοκαίρι είναι εδώ και αρκετοί οργανώνουν ήδη τις διακοπές τους με σκοπό να επαναφορτίσουν μπαταρίες! Πολλοί όμως επιβαρύνονται ταυτόχρονα με άγχος και ανησυχία

Οι διακοπές συνιστούν αναμφισβήτητα από τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες της ζωής μας, όμως συχνά οι υψηλές προσδοκίες, η έλλειψη χρημάτων και άλλοι κίνδυνοι μπορεί να αποτελέσουν την έναρξη προβλημάτων, κυρίως σε όσους είναι επιρρεπείς σε άγχος ή κατάθλιψη.

Κλείσιμο
Με καλή διάθεση, προνοητικότητα και προγραμματισμό ωστόσο, οι διακοπές μπορεί να σας αφήσουν μόνο με τις καλύτερες αναμνήσεις, χωρίς να σας επιβαρύνουν με άγχος. 

1. Προγραμματίστε εγκαίρως.

Κλείστε εγκαίρως τα εισιτήρια, το ξενοδοχείο που θα μείνετε και τακτοποιήστε κάθε εκκρεμότητα που γνωρίζετε. Σκεφτείτε πώς θα «περιποιηθείτε» τον εαυτό σας στη διάρκεια των διακοπών. Υιοθετείστε ρουτίνες αποκατάστασης όπως είναι ο ύπνος και το διάβασμα ενός καλού βιβλίου.

2. Αποφύγετε οικογενειακές συγκρούσεις.

Μείνετε διαλλακτικοί και κάντε υποχωρήσεις. Πάρτε όλοι μαζί από κοινού αποφάσεις με στόχο να ικανοποιήστε όλοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν έρθετε αντιμέτωποι με συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, προτιμήστε ουδέτερες απαντήσεις, όπως "Ας μιλήσουμε γι 'αυτό κάποια άλλη στιγμή". Είστε διακοπές και θέλετε μόνο να περάσετε καλά! 

3. Ξεχάστε την τελειότητα.

Επικεντρωθείτε στα βασικά που κάνουν ευτυχισμένη την οικογένειά σας και σε όλα όσα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε. Μάθετε να είστε ευγνώμονες για ότι έχετε, άλλοι δεν έχουν ούτε αυτά! 

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης