Γιατί μια εταιρεία στη Σίλικον Βάλεϊ βάζει τους εργαζόμενούς της να κάνουν νηστεία

Γιατί μια εταιρεία στη Σίλικον Βάλεϊ βάζει τους εργαζόμενούς της να κάνουν νηστεία

Από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τετάρτης καλούνται να μην βάλουν τίποτα στο στόμα τους και όχι για να χάσουν βάρος

Γιατί μια εταιρεία στη Σίλικον Βάλεϊ βάζει τους εργαζόμενούς της να κάνουν νηστεία
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να κάνουν νηστεία για να χάσουν βάρος. Τώρα, όμως, μία εταιρεία στην Σίλικον Βάλει -εκεί που χτυπά η καρδιά της επιχειρηματικότητας- προωθεί την μέθοδο αυτή στους εργαζομένους προκειμένου να ενισχύσει την αποδοτικότητά τους. Παράλληλα, τους ενθαρρύνει τα καταναλώνουν συμπληρώματα που προωθεί η ίδια η εταιρεία τα οποία βοηθούν στη συγκέντρωση.

Αν και δεν τους επιβάλει την νηστεία, την προωθεί και την στηρίζει: από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι καλούνται να μην βάλουν τίποτα στο στόμα τους όχι για να χάσουν βάρος αλλά για να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο χώρο εργασίας τους.

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι αποδίδουν τα μέγιστα, όπως ισχυρίζονται τα επιτελικά στοιχεία της εταιρείας.

Η εταιρεία «Nootrobox» πουλάει σκευάσματα τα οποία κάνουν «λίφτινγκ» στον εγκέφαλο. Πρόκειται για τα συμπληρώματα «νοοτροπικά», τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ ( FDA) και χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της συγκέντρωσης και την ενίσχυση της μνήμης. 

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Τζέφρι Γου, εξηγεί την κουλτούρα της «Nootrobox»: «Μένοντας κανείς μακριά από πίτσες και άλλα πεντανόστιμα "πιάτα" για ένα χρονικό διάστημα, αυξάνει την παραγωγικότητά του. Ειδικά κάθε Τρίτη», επισημαίνει στην εφημερίδα «Mercury News» του Σαν Φρανσίσκο.
Κλείσιμο

«Είναι δύσκολα στην αρχή, όμως μετά συνηθίζει κανείς. Ορισμένοι πάντως κάνουν νηστεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Νηστεύουν από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωινό της Τετάρτης», υποστηρίζει ο ίδιος. 

Πολλοί εργαζόμενοι της Σίλικον Βάλει προσπαθούν να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα στον διαρκώς ανταγωνιστική αγορά. «Μπορεί να είναι δύσκολα στην αρχή όμως είναι διασκεδαστικό να παίρνουμε όλοι μαζί πρωινό την Τετάρτη», αναφέρει ο Τζέφρι Γου.

Όσοι συμμετέχουν στη νηστεία, μπορούν να πίνουν νερό, καφέ και τσάι. Επίσης, μπορούν να καταναλώνουν παράλληλα τα σκευάσματα που προωθεί στο εμπόριο η εταιρεία τους για να μπορούν να συγκεντρώνονται πιο εύκολα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης