Αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας στους πνιγμούς και τα ανήλικα θύματα

Αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας στους πνιγμούς και τα ανήλικα θύματα

Ο πνιγμός στη θάλασσα ή σε πισίνα αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά κατά τους θερινούς μήνες, με περίπου 35 θανάτους το χρόνο

Αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας στους πνιγμούς και τα ανήλικα θύματα
Αρνητικά ρεκόρ γράφει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τους πνιγμούς στη θάλασσα ή τις πισίνες μεγάλων και μικρών λουομένων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το 2013 πνίγηκαν 101 άτομα, ενώ το 2014 ο αριθμός των θυμάτων εκτινάχθηκε στα 176.  Μάλιστα, ο πνιγμός στη θάλασσα ή σε πισίνα αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά κατά τους θερινούς μήνες, με περίπου 35 θανάτους το χρόνο.

Τη μακρά λίστα των θυμάτων φιλοδοξεί να συρρικνώσει το «Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό» της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και το Πρόγραμμα «Ακαδημία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας. Μέσα από τη συνεργασία τους το παραμύθι «Μια Ευκαιρία στα Παιδιά», το οποίο δημιουργήθηκε για να μυήσει τα παιδιά στους κινδύνους του νερού και στην πρόληψη του πνιγμού. Ο μικρός πρωταγωνιστής σώθηκε από βέβαιο πνιγμό και αφηγείται τις περιπέτειες του.

Κλείσιμο
Το 2015, το παραμύθι ήταν μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Φέτος, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποτελεί δράση για 500.000 Ελληνόπουλα. 

Το παραμύθι παρέχεται σε έντυπη μορφή με την ευγενική χορηγία του Princess Charlene of Monaco Foundation, και διανέμεται, ηλεκτρονικά, σε παιδιά σε πάνω από 20 χώρες.

Στη χώρα μας, η διανομή του στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας και πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Συγγραφέας του παραμυθιού και δημιουργός της δράσης είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης. Την εικονογράφηση έκανε ο Νίκος Κουρεμένος. Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται στο: www.moh.gov.gr ή στο site της ΕΟΥΔΑ: www.sportlifesaving.blogspot.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης