Εξαφανίστε όλους τους δύσκολους λεκέδες από τα παιδικά ρούχα!

Εξαφανίστε όλους τους δύσκολους λεκέδες από τα παιδικά ρούχα!

Ναι, ξέρω έχετε βαρεθεί να ψάχνετε γιατροσόφια για λεκέδες από μπογιες, πλαστελίνες γρασίδια κλπ. Σας έχουμε τη λύση για όλα!

Εξαφανίστε όλους τους δύσκολους λεκέδες από τα παιδικά ρούχα!
Το πώς επιστρέφει το μικρό σας κάθε μέρα από το σχολείο μαρτυράει πόσο διασκεδαστικά πέρασε τη μέρα του. Τέμπερες, πηλός και κηρομπογιές σας φανερώνουν όλες του τις καλλιτεχνικές ανησυχίες ενώ γρασίδι, λάσπη και ρετσίνι, τις... διαολιές στο διάλειμμα. Εμείς συγκεντρώσαμε για σας όλες τις λύσεις α’ βοηθειών ώστε να μην πελαγώνετε κάθε φορά που οι λεκέδες κάνουν «πάρτυ» πάνω του. Δείτε πώς.
 
Η καλή αρχή
Είναι σημαντικό να αφαιρείτε το λεκέ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τα «γιατροσόφια» που σας προτείνουμε είναι για βαμβακερά ρούχα που πλένονται στο πλυντήριο.
Κλείσιμο
 
Τέμπερες, νερομπογιές
Σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα την ξεραμένη τέμπερα ή νερομπογιά. Βρέξτε ένα σφουγγαράκι σε διάλυμα από απορρυπαντικό πλυντηρίου και χλιαρό νερό και καθαρίστε τοπικά το ύφασμα. Αφού η μπογιά έχει μαλακώσει, αφαιρέστε όσο περισσότερη μπορείτε με ένα πιρούνι. Ξεπλύντε και επαναλάβετε μέχρι να φύγει το πολύ και στη συνέχεια βάλτε το στο πλυντήριο να καθαρίσει εντελώς.
 
Κηρομπογιές
Τοποθετήστε το ύφασμα με το λεκέ προς τα κάτω σε ένα στρώμα από χαρτοπετσέτες. Ψεκάστε με το ειδικό σπρέι για τοπικό καθάρισμα και αφήστε το να δράσει τον απαιτούμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τινάξτε το ύφασμα και ψεκάστε ξανά. Ξεπλύντε το καλά. Τρίψτε τοπικά με υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και ξεπλύντε το ύφασμα ξανά. Αν ο λεκές επιμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία και βάλτε το στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης