Μέξικο Σίτι: «Day of the Dead» 40 μέρες μετά τον φονικό σεισμό

Μέξικο Σίτι: «Day of the Dead» 40 μέρες μετά τον φονικό σεισμό

Εκπληκτικές εικόνες από την Παρέλαση των Νεκρών στην πρωτεύουσα του Μεξικού - Οι Μεξικανοί τίμησαν εκείνους που έχουν «φύγει»

Μέξικο Σίτι: «Day of the Dead» 40 μέρες μετά τον φονικό σεισμό
The Day od the Dead... 40 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την πρωτεύουσα του Μεξικού, οι κάτοικοι στο Μέξικο Σίτι βγήκαν μαζικά στους δρόμους, συμμετέχοντας στη γιορτή των ψυχών, την «Ημέρα των Νεκρών». Μία ιεροτελεστία που τελείται ευλαβικά για δεκαετίες στη μεγάλη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η οποία φέτος, μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς και τους δεκάδες νεκρούς, είχε έναν λόγο παραπάνω να τιμήσει και να «μιλήσει» με εκείνους που «έφυγαν».

Η «Παρέλαση των Νεκρών» διεξήχθη με μεγαλοπρέπεια, είχε όγκο και παλμό, είχε τεράστια συμμετοχή, τόσο στην πασαρέλα των τριών μιλίων, όσο και στην «εξέδρα», ενώ τα κοστούμια και οι εκπληκτικές αναπαραστάσεις των νεκρών, προκάλεσαν μία ατμόσφαιρα ιδανική για τη μεγάλη διοργάνωση.

Κλείσιμο
Κάθε χρόνο στο Μέξικο Σίτι συγκεντρώνονται εκατομμύρια σύλλογοι και απλοί πολίτες απ' όλο το Μεξικό, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι και οι τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία του ιερετελεστικού, αν και επικίνδυνου πολλές φορές, φεστιβάλ.

Δείτε εικόνες από τη μοναδική αυτή παρέλαση των «Νεκρών»...











Χαρακτηριστική ήταν η παρέλαση των διασωστικών μονάδων, οι οποίοι, αγκαλιασμένοι, θύμισαν σε όλους το δράμα που έζησε το Μεξικό πριν από λίγες ημέρες με τους δεκάδες νεκρούς από τους δύο φονικούς σεισμούς...







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης