Ιταλία: Ιερέας δελεάζει τους πιστούς με δωρεάν κρασί για να πάνε στην εκκλησία!

Ιταλία: Ιερέας δελεάζει τους πιστούς με δωρεάν κρασί για να πάνε στην εκκλησία!

Καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και στην γειτονική Ιταλία και φαίνεται ότι οι Ιταλοί προτιμούν τις παραλίες παρά την εκκλησία, ένας ιερέας σε χωριό στην Ούμπρια, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να πείσει τους πιστούς να πάνε  στην εκκλησία

Ιταλία: Ιερέας δελεάζει τους πιστούς με δωρεάν κρασί για να πάνε στην εκκλησία!
Με δωρεάν καλό κρασί, την δροσιά του αιρ κοντίσιον και πατατάκια, ένας ιερέας στο χωριό Τριγιάνο στην Ούμπρια, προσπαθεί να πείσει τους πιστούς να πάνε στην θεία λειτουργία.

Κλείσιμο


Έτσι, ο ευρηματικός πατέρας Τζιανφράνκο Φορμέντο ανάρτησε πρόσφατα ανακοίνωση στην σελίδα του στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Προσοχή! Από την Κυριακή, 2 Ιουλίου, η θεία λειτουργία θα διεξάγεται στις 11π.μ., έχουμε κλιματισμό και για όσους διαθέτουν την "κάρτα λειτουργίας" θα προσφέρεται, στους μεν ενήλικους ως απεριτίφ Prosecco, στα δε παιδιά πατατάκια».

Το Prosecco είναι ένα φίνο αφρώδες ιταλικό κρασί που συνδυάζεται κυρίως με αλλαντικά και φρούτα. Το κρασί αυτό παράγεται στην περιοχή του Βένετο από την οποία κατάγεται ο 57χρονος ιερέας.



Ο πατέρας Φορμέντο δήλωσε στον ιταλικό Τύπο πως έχει δημιουργήσει την κάρτα παρακολούθησης λειτουργίας με στόχο να προσελκύσει στην εκκλησία τους νέους. Αρχικά, η ιδέα της κάρτας ξεκίνησε σαν αστείο αλλά τώρα κάθε Κυρική βάζει μια σφραγίδα σε όσους προσέρχονται στην εκκλησία. Αυτό βοηθάει τους πιστούς «να θυμούνται ότι η πίστη είναι δέσμευση και δεν πάει διακοπές», ανέφερε ο ιερέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης