Εδώ... καράβια καίγονται, και η Ιταλία χαρίζει κάστρα!

Εδώ... καράβια καίγονται, και η Ιταλία χαρίζει κάστρα!

Όσοι πουν «ναι» στην προσφορά, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα μεταμορφώσουν τα κτίρια με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες βοηθώντας την οικονομία της χώρας

Εδώ... καράβια καίγονται, και η Ιταλία χαρίζει κάστρα!
 Η Ιταλία χαρίζει κάστρα, βίλες και μοναστήρια με μία προϋπόθεση: ο επιχειρηματίας που θα λάβει τους τίτλους ιδιοκτησίας καλείται να μεταμορφώσει την περιοχή στην οποία ανήκουν σε τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, το οποίο αποκάλυψε η αρμόδια αρχή για τα κρατικά ακίνητα, 103 αρχαία κτίρια θα δοθούν δωρεάν σε επιχειρηματίες-προτεραιότητα έχουν οι κάτω των 40 ετών-που θα υποσχεθούν να μετατρέψουν τις περιοχές σε τουριστική ατραξιόν.

Κλείσιμο
Τα κτίρια αυτά βρίσκονται  στα νησιά της Σικελίας, της Σαρδηνίας όπως και στην ηπειρωτική χώρα.

Όσοι πουν «ναι» στην προσφορά, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα μεταμορφώσουν τα κτίρια με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες βοηθώντας την οικονομία της χώρας.

Για παράδειγμα, να φτιάξουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά ή spa.

 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Local Italy, οι αρχές της χώρες πιστεύουν με αυτό το τρόπο θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στον τουρισμό σε όλη τη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι των ακινήτων θα πρέπει να καταθέσουν την πρότασή τους για το πώς σκέφτονται να το μεταμορφώσουν.

Όσοι αποκτήσουν ένα αρχαίο κτίριο, θα το έχουν στην κατοχή τους επί εννέα χρόνια. Μετά  θα πρέπει να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους για ακόμα εννέα χρόνια.

Για τους επιχειρηματίες που θα καταθέσουν μία σταθερή και εμπνευσμένη πρόταση, το συμβόλαιο μπορεί να διαρκέσει έως και 50 χρόνια.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 26 Ιουνίου.

Για όσους δεν προλάβουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στον οποίο θα δοθούν δωρεάν 200 επιπλέον κτίρια.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης