Φωτογραφίες: Εκατοντάδες Βορειο-Ιρλανδοί συνόδευσαν τον αρχηγό του IRA στην τελευταία του κατοικία

Φωτογραφίες: Εκατοντάδες Βορειο-Ιρλανδοί συνόδευσαν τον αρχηγό του IRA στην τελευταία του κατοικία

Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες και επαναστάτες ξεκίνησε το μεγαλύτερο ταξίδι του - Η χήρα και τα τέσσερα παιδιά του περιέφεραν τη σορό του στους δρόμους

Φωτογραφίες: Εκατοντάδες Βορειο-Ιρλανδοί συνόδευσαν τον αρχηγό του IRA στην τελευταία του κατοικία
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης, οι Βορειο-Ιρλανδοί συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον πρώην αρχηγό του IRA, Μάρτιν ΜακΓκίνες, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών.

Τη σορός του περιέφεραν στους δρόμους του Λοντονντέρι εκατοντάδες άτομα, οι οποίοι μετέφεραν ένας προς έναν το φέρετρο, αποδίδοντας φόρο τιμής σε έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους επαναστάτες στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν τον ΜακΓκίνες, μεταφέροντας τη σορό του στους ώμους τους, ήταν και η σύζυγος του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Βόρειας Ιρλανδίας.

Κλείσιμο
Ο επονομαζόμενος και «Χασάπης του Μπογκσάιντ», ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο αγάπησαν και μίσησαν χιλιάδες άνθρωποι, ο καθένας ανάλογα με το στρατόπεδο που βρισκόταν. Επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες επιθέσεις, με εκατοντάδες θύματα. Παρόλα αυτά, εξελίχθηκε σε έναν ειρηνοποιό, όραμα του οποίου ήταν η ελεύθερη Ιρλανδία και η ομαλή συγκατοίκηση με τους υπόλοιπους Βρετανούς.

Η σύζυγός του Μπέρνι και τα τέσσερα παιδιά του, Γκρέιν, Φιονουάλα, Φιάχρα και Έμετ, κουβάλησαν το φέρετρο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, όπως και ο νέος ηγέτης του Sinn Fein, Μισέλ Ο' Νιλ.

Δείτε τις φωτογραφίες από την πομπή στους δρόμους της βορειο-ιρλανδικής πόλης...












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης