Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν προηγείται της Λεπέν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν προηγείται της Λεπέν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και τον ηγέτη του κινήματος "En Marche" (Εμπρός) να δίνουν μάχη - Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa, στην πρώτη θέση έρχεται ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 26,5% ενώ η Λεπέν ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 26%

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν προηγείται της Λεπέν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Παγιώνεται το δίδυμο Λεπέν - Μακρόν με τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν ότι η σταρ της Ακροδεξιάς και ο ανεξάρτητος υποψήφιος θα κονταροχτυπηθούν στον πρώτο γύρο των εκλογών με τον πρώην υπουργό Οικονομίας να επικρατεί με άνεση στον δεύτερο γύρο. 
   
Λίγες ώρες πριν το πρώτο ντιμπέιτ των πέντε προεδρικών υποψηφίων - Λεπέν , Αμόν , Φιγιόν, Μακρόν και Μελανσόν -
Κλείσιμο
να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα το βράδυ στο πλατό του δικτύου TFI (10 μ.μ., ώρα Ελλάδος), δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και τον ηγέτη του κινήματος "En Marche" (Εμπρός) να δίνουν μάχη για το ποιος αναδειχθεί νικητής στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.
 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa, στην πρώτη θέση έρχεται ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 26,5% ενώ η Λεπέν ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 26%. Ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς , Φρανσουά Φιγιόν, που επλήγη σοβαρά από το σκάνδαλο "PenelopeGate", κατακτά την τρίτη θέση με ποσοστό 17% και... κόβεται στον δεύτερο γύρο. 
 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όμως στον δεύτερο γύρο για τον Μακρόν και τη Λεπέν καθώς, ο ανεξάρτητος υποψήφιος αποσπά σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό έναντι της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς (64% έναντι 36%).

Στη δεύτερη δημοσκόπηση των "Kantar - Sofres", τα ποσοστά των τριών πρώτων προεδρικών υποψηφίων- Μακρόν - Λεπέν και Φιγιόν- διαφοροποιούνται ελάχιστα σε σχέση με την πρώτη δημοσκόπηση. 
   
Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Λεπέν και ο ανεξάρτητος  υποψήφιος , Μακρόν ισοψηφούν με ποσοστό 26% ενώ ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών καταλαμβάνει και πάλι την τρίτη θέση με ποσοστό 19%. Στον δεύτερο γύρο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας αναδεικνύεται νικητής . 
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης