Γαλλία: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του Φιγιόν και του Μακρόν

Γαλλία: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του Φιγιόν και του Μακρόν

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος έχει αποδυναμωθεί ενώ ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς που τελικά παρέμεινε στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος διατηρεί τις δυνάμεις του

Γαλλία: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του Φιγιόν και του Μακρόν
Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του Φρανσουά Φιγιόν και του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος έχει αποδυναμωθεί ενώ ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς που τελικά παρέμεινε στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος διατηρεί τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της "OpionionWay", η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 27%, ο Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί τη δεύτερη θέση με 24% ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν καταλαμβάνει την τρίτη θέση (20%). Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το ποσοστό του Φιγιόν παραμένει σταθερό την τελευταία εβδομάδα, ο Μακρόν όμως χάνει μία μονάδα ενώ η Λεπέν κερδίζει μία μονάδα.  

Κλείσιμο
Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Μπενουά Αμόν με ποσοστό 14% ενώ το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν βρίσκεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 11%. Για τον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση που η Λεπέν διασταυρώσει τα ξίφη της με τον Μακρόν θα ηττηθεί από τον ανεξάρτητο υποψήφιο. Εάν αντιμετωπίσει τον Φιγιόν και πάλι θα χάσει .  

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη για τα γαλλικά ΜΜΕ "Les Echos", "Orpi" και "Radio Classique" αποδεικνύει ότι , ο Φιγιόν αν και είναι "βουτηγμένος" στα σκάνδαλα, δεν λέει να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα της Γαλλίας κι αυτό φαίνεται να είναι υπέρ του στις δημοσκοπήσεις.   Αν και είναι κολλημένος στον "τοίχο" με το σκάνδαλο "PenelopeGate" - και όχι μόνο!-  να ψαλιδίζει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και τον ίδιο να απολογείται στους συμπολίτες του, ο πρώην πρωθυπουργός με τα ακριβά γούστα έχει στυλώσει τα πόδια. Την ώρα που πληθαίνουν οι "φωνές" για να αποχωρήσει από την κούρσα για το προεδρικό αξίωμα, ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς δίνει μεγάλο αγώνα για να πείσει το γαλλικό λαό ότι η σύζυγός του και τα δύο από τα πέντε παιδιά τους εργάζονταν ως κοινοβουλευτικοί του βοηθοί και δεν ήταν αργόμισθοι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης