Η Κίνα μποϊκοτάρει την Πέπα, τον Γουίνι και τον Τσάρλι με το εργοστάσιο σοκολάτας

Η Κίνα μποϊκοτάρει την Πέπα, τον Γουίνι και τον Τσάρλι με το εργοστάσιο σοκολάτας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει πως η χώρα δέχεται εισβολή από «δυτικές ιδέες» μέσω των παιδικών βιβλίων

Η Κίνα μποϊκοτάρει την Πέπα, τον Γουίνι και τον Τσάρλι με το εργοστάσιο σοκολάτας
Η Πέππα το γουρουνάκι, ο Γουίνι το Αρκουδάκι και ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας φαίνεται πως κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Κίνα.

Κλείσιμο


Το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο τιμόνι της Κίνας, ξεκίνησε μια εκστρατεία, στην οποία τονίζεται ότι η χώρα δέχεται εισβολή από «δυτικές ιδέες» μέσω των παιδικών βιβλίων που καταφθάνουν στην Κίνα. Όπως, μάλιστα, τονίζει μια πηγή σε δημοσίευμα της «The Guardian»: «Η κυβέρνηση έχει σκόπιμα αποφασίσει να περιορίσει τα εισαγόμενα βιβλία και να προστατεύσει αυτά που έχουν συγγραφεί από Κινέζους συγγραφείς».



Ακόμα πιο επιθετική φαίνεται πως είναι η στάση τους απέναντι στα παιδικά βιβλία από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, καθώς αυτά δεν τίθεται καν ζήτημα να δημοσιευθούν στη Κίνα.



Μάλιστα, ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου «Alibaba» ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει την πώληση όλων των ξένων βιβλίων, με στόχο «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον στο διαδικτυακό εμπόριο για να εμπνέεται ο καταναλωτής με αυτοπεποίθηση και ευχαρίστηση».



Η εφαρμογή, ωστόσο, της απαγόρευσης των δυτικών παιδικών βιβλίων δεν είναι τόσο εύκολο να εφαρμοστεί, όπως τονίζει ένας Κινέζος εκδότης στους «Financial Times». Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως η απαγόρευση είναι δυνατή, καθώς η εφαρμογή της είναι τόσο δύσκολη και επίσης δεν θα προσφέρει κανένα απολύτως όφελος στους ανθρώπους ή τη χώρα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης