Βίντεο: Περιμένοντας τον Γκοντό... στην Αμερική του Τραμπ

Βίντεο: Περιμένοντας τον Γκοντό... στην Αμερική του Τραμπ

Στο «θέατρο του παραλόγου» του Αμερικανού προέδρου, ο Stephen Colbert και ο Patrick Stewart περιμένουν μάταια το ασφαλιστικό που θα αντικαταστήσει το Obamacare

Βίντεο: Περιμένοντας τον Γκοντό... στην Αμερική του Τραμπ
Ένα «θέατρο του παραλόγου» βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι Αμερικανοί πολίτες, έχοντας να αντιμετωπίσουν από τη μία το υπαρξιακό κενό που τους προκαλεί η παρουσία ενός ανθρώπου όπως ο Τραμπ
στο πηδάλιο της χώρας τους, και από την άλλη την... «τραγικωμωδία» των «εναλλακτικών γεγονότων», των πλασματικών τρομοκρατικών επιθέσεων και άλλων γκαφών του Αμερικανού προέδρου.

Κλείσιμο
Αυτό ακριβώς το συναίσθημα που βιώνουν εκατομμύρια Αμερικάνοι θέλησε να εκφράσει με ένα βιντεάκι στην εκπομπή του, The Late Show, ο Αμερικανός παρουσιαστής Stephen Colbert. Το κλιπ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο παρουσιαστής και ο Patrick Stewart (ο διάσημος «κάπτεν Πικάρντ» του Σταρ Τρεκ) είναι εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ.

Εξάλλου, ποιος θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα τον παραλογισμό της εποχής Τραμπ από τον Ιρλανδό θεατρικό συγγραφέα, ο οποίος χαρακτηριζόταν από έναν βαθύ πεσιμισμό αλλά και την αποφασιστικότητα να γελά με την τραγική ανθρώπινη μοίρα.

Ως άλλοι Βλαντιμίρ και Εστραγκόν, οι δύο άνδρες περιμένουν, όχι τον Γκοντό, αλλά το περίφημο ασφαλιστικό πρόγραμμα του Τραμπ που θα αντικαταστήσει το Obamacare. Όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο, η αναμονή αποδεικνύεται μάταιη, αφού ο Τραμπ είναι μόνο λόγια. Έτσι, οι δύο ήρωες μας αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στον Καναδά μέσω του... διακτινισμού.

Δείτε το βιντεάκι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης