Καζακστάν: Τρία χρόνια φυλακή σε άνδρα που είπε τον Πούτιν «φασίστα» και «τρομοκράτη»

Καζακστάν: Τρία χρόνια φυλακή σε άνδρα που είπε τον Πούτιν «φασίστα» και «τρομοκράτη»

Πρόκειται για τον επιχειρηματία και ακτιβιστή, Sanat Dosov, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ενός νόμου που απαγορεύει την υποκίνηση «εθνικού μίσους»

Καζακστάν: Τρία χρόνια φυλακή σε άνδρα που είπε τον Πούτιν «φασίστα» και «τρομοκράτη»
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε ένας άνδρας στο Καζακστάν για προσβολή κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία και ακτιβιστή, Sanat Dosov, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ενός νόμου που απαγορεύει την υποκίνηση «εθνικού μίσους». Για το λόγο αυτό θα πρέπει τώρα να εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστική αποικία.

Κλείσιμο
Ο Dosov φέρεται να έχει δημοσιεύσει αρνητικά σχόλια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας που παραλληλίζει τον Ρώσο πρόεδρο με ηγέτες του κομμουνισμού όπως τον Ιωσήφ Στάλιν και τον Βλαντιμίρ Λένιν.

Αποκάλεσε επίσης τον Πούτιν «φασίστα», «τρομοκράτη» και «καταστροφή» της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το νόμο του Καζακστάν, είναι παράνομο να υποκινήσουν ένα «κοινωνικό, εθνικό, γενικό, φυλετικό, ταξικό ή θρησκευτικό μίσος» ή να προσβάλουν «την εθνική τιμή και την αξιοπρέπεια των θρησκευτικών συναισθημάτων των πολιτών».

Πάντως ο συγκεκριμένος νόμος έχει επικριθεί τους τελευταίους μήνες ως επικίνδυνα ασαφής και έχει χρησιμοποιηθεί από κρατικούς αξιωματούχους για να φυλακίσουν όσους ασκούν κριτική. 

Ο Dosov φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του και ζήτησε επιείκεια από τους δικαστές λόγω του γεγονότος ότι έχει έξι παιδιά, τέσσερα από τα οποία είναι ακόμα μικρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης