Τουρκία: Με το Συριακό και το προεδρικό σύστημα συνδέουν το τρομοκρατικό χτύπημα

Τουρκία: Με το Συριακό και το προεδρικό σύστημα συνδέουν το τρομοκρατικό χτύπημα

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ίσως το χτύπημα να μην έγινε τυχαία την ημέρα που υποβλήθηκε η πρόταση για το προεδρικό σύστημα

Τουρκία: Με το Συριακό και το προεδρικό σύστημα συνδέουν το τρομοκρατικό χτύπημα
Η διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο Αρένα Vodafone, της Μπεσίκτας, στην "καρδιά" της Κωνσταντινούπολης, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Ταξίμ, δεν ήταν τυχαία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές δυο ήμερες μετά το αιματοκύλισμα που έσπειρε το θάνατο, λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα. 

Το Συριακό σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των Κούρδων της Συρίας, αποτελεί ένα μεγάλο "αγκάθι" για την πολιτική που ακολουθεί η γειτονική χώρα, υποστηρίζουν σήμερα Τούρκοι αναλυτές. Επίσης, οι ίδιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ίσως το χτύπημα να μην έγινε τυχαία την ημέρα που υποβλήθηκε η πρόταση για το προεδρικό σύστημα. Ίσως να ήθελαν να περάσουν το μήνυμα "δεν θα σε κάνουμε πρόεδρο", προκαλώντας και αυτή η εκδοχή πολλά ερωτήματα γύρω από την κατεύθυνση που κινείται η σημερινή τουρκική πολιτική.

Κλείσιμο
Η νέα επίθεση από την τρομοκρατική οργάνωση (ΤΑΚ) εκτιμάται ότι έγινε με στόχο να πλήξει όχιμόνο την εικόνα αλλά και το εσωτερικό της Τουρκίας. 

Όσο η Τουρκία πιέζει τους Κούρδους εντός της Συρίας τόσο το ΡΚΚ και οι οργανώσεις του θα χτυπούν στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης