Πρωθυπουργός Μάλτας: Η Βρετανία θα έχει την τύχη της Ελλάδας

Πρωθυπουργός Μάλτας: Η Βρετανία θα έχει την τύχη της Ελλάδας

Σκληρή διαπραγματευτική γραμμή θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις συζητήσεις για το Brexit

Πρωθυπουργός Μάλτας: Η Βρετανία θα έχει την τύχη της Ελλάδας
Την... τύχη της Ελλάδας, σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, θα έχει η Βρετανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν για το περιβόητο Brexit τον Μάρτιο του 2017.

«Αναμένουμε η μορφή των διαπραγματεύσεων να είναι λίγο - πολύ ό,τι συνέβη και με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μούσκατ στο Politico, προαναγγέλλοντας τη σκληρή γραμμή των Βρυξελλών απέναντι στην Τερέζα Μέι και τους συνεργάτες της.

Κλείσιμο
«Η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί μια «κατώτερη συμφωνία», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία, αλλά κατώτερη των βρετανικών προσδοκιών συμφωνία». Επεσήμανε, δε, ότι οι 27 χώρες θα επιμείνουν το Ηνωμένο Βασίλειο να χάσει τα προνόμια που είχε στην ΕΕ, αν σταματήσει να συμμετέχει στην ενιαία αγορά ή την ελευθερία διακίνησης των πολιτών. 

«Ακόμη και η πιο φιλοβρετανικές χώρες - Ολλανδία, Εσθονία, Ιρλανδία - λένε στους Βρετανούς ‘‘δεν μπορείτε να έχετε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο’’» ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε για χάσμα μεταξύ των ηγεσιών της Βρετανίας και της ΕΕ, για τη βάση πάνω στην οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης