Βίντεο: Δείτε το δελφίνι που κολυμπάει με λουόμενους στη Γερμανία

Βίντεο: Δείτε το δελφίνι που κολυμπάει με λουόμενους στη Γερμανία

Εκατοντάδες παιδιά έχουν κολυμπήσει με το δελφίνι από την Παρασκευή, ενώ κάποια έχουν κάνει ακόμα και βόλτες πάνω στη ράχη του

Βίντεο: Δείτε το δελφίνι που κολυμπάει με λουόμενους στη Γερμανία
Παιδιά στη Γερμανία συρρέουν σε έναν κόλπο της Βαλτικής Θάλασσας, με την ελπίδα να δουν και να παίξουν με ένα φιλικό δελφίνι που βρίσκεται εκεί.

Εκατοντάδες παιδιά έχουν κολυμπήσει με το δελφίνι από την Παρασκευή, ενώ κάποια έχουν κάνει ακόμα και βόλτες πάνω στη ράχη του.

Κλείσιμο
Το δελφίνι μετακινείται μεταξύ του φιορδ του Κίελ και του ομώνυμου καναλιού, στην επαρχία Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, στη βόρεια Γερμανία, και κολυμπά μαζί με τα πλοία και τις βάρκες για να μπορεί να κινείται ανάμεσα από τα περάσματα.



Μάρτυρες ανέφεραν ότι το δελφίνι είναι πολύ φιλικό και επιτρέπει κολυμβητές να το αγκαλιάσουν, και τραβά τους ανθρώπους μέσα στο νερό. Κάποιοι είπαν ότι φάνηκε να δελεάζει τα παιδιά να παίξουν μαζί του με το να τα χτυπάει ελαφρά με το ρύγχος του.

«Το δελφίνι μπαινοβγαίνει χαρούμενα μέσα και έξω από το θυρόφραγμα» δήλωσε ο Ματίας Βίσερ, του περιφερειακού γραφείου ναυτιλίας της περιοχής. «Δίνει την εντύπωση ότι είναι σε καλό δρόμο. Δεν φαίνεται να ενοχλεί την κίνηση».



Αλλά το Γραφείο Ναυτιλίας εξέδωσε προειδοποίηση στους λουόμενους να μην κολυμπούν πολύ κοντά στα ειδικά φράγματα.

Το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Βαλτική Θάλασσα, είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες το δελφίνι παρασύρθηκε, κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2014, όταν βίαιες καταιγίδες ανάγκασαν τεράστιες ποσότητες νερού της Βόρειας Θάλασσας, να περάσουν στη Βαλτική Θάλασσα, στη μεγαλύτερη εισροή αλμυρού νερού εδώ και 60 χρόνια.

Οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσει την προέλευση του δελφινιού.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης