Ερντογάν: Τα μέσα ενημέρωσης να μην αποκαλούν τους πολίτες γκιουλενιστές

Ερντογάν: Τα μέσα ενημέρωσης να μην αποκαλούν τους πολίτες γκιουλενιστές

Στην Τουρκία οι εκκαθαρίσεις ήταν μαζικές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου με στόχο πάντα τον εντοπισμό των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν - Ο πρόεδρος Ερντογάν εκπλήσσει με τις νέες δηλώσεις του περί γκιουλενιστών

Ερντογάν: Τα μέσα ενημέρωσης να μην αποκαλούν τους πολίτες γκιουλενιστές
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην γειτονική Τουρκία δεκάδες χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και κατηγορήθηκαν ως υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή της προσπάθειας να πέσει η κυβέρνησή του.

Κλείσιμο


Όμως, προς έκπληξη όλων, κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από την σύνοδο κορυφής των G20 στην Κίνα, ο σύγχρονος «σουλτάνος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να αποφεύγουν να χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους γκιουλενιστές.

«Υπάρχουν μερικοί που λένε: "έχω την δυνατότητα να επινοήσω κάτι" και μερικοί άνθρωποι κάνουν αυτό, υπάρχουν πολλοί από αυτούς στον γραπτό Τύπο και στην τηλεόραση. Μερικές φορές, όταν έχω χρόνο βλέπω τηλεόραση. Κάνουν τέτοια σχόλια και κατηγορούν ανθρώπους ότι είναι γκιουλενιστές ενώ οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Βάζουν ετικέτες στους ανθρώπους, αυτό δεν είναι σωστό, αυτά τα λάθη θα πρέπει να αποφεύγονται»,
δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο οποίος παραιτήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, έπειτα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων η τουρκική κυβέρνηση επέρριψε στο Ισλαμικό Κράτος και στους Κούρδους αντάρτες.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών «φίλο που έκανα υπουργό χωρίς να είναι βουλευτής» και υποστήριξε ότι αξιολόγησε μαζί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τις πρόσφατες ευαίσθητες εξελίξεις και οι δύο άνδρες κατέληξαν από κοινού ότι η παραίτηση Αλά ήταν «σωστή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης