«Εμφύλιος» των τζιχαντιστών μέσω... περιοδικών

«Εμφύλιος» των τζιχαντιστών μέσω... περιοδικών

Νέο τεύχος από έντυπο μίσους της Αλ Νούσρα μία ημέρα μετά το περιοδικό «Dabiq» του Ισλαμικού Κράτους

«Εμφύλιος» των τζιχαντιστών μέσω... περιοδικών
Με συνεντεύξεις Βρετανού τζιχαντιστή που εγκατέλειψε τη χώρα για να ταξιδέψει στη Σομαλία, με οδηγίες για το πώς να μην εντοπιστεί το κινητό τηλέφωνο των μουτζαχεντίν από τα εξελιγμένα «όπλα» των Δυτικών και με εκκλήσεις για ενίσχυση της οργάνωσης με ξένους μαχητές, κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος του περιοδικού του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Συρίας (πρώην Μέτωπο της Αλ Νούσρα).

Το περιοδικό «Al Risalah», το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται πριν περίπου ένα χρόνο ως απάντηση στο περιοδικό «Dabiq» του Ισλαμικού Κράτους, κυκλοφόρησε μόλις μία ημέρα μετά το 15ο τεύχος του εντύπου των τζιχαντιστών.

Κλείσιμο
Με εμφάνιση που παραπέμπει στο προπαγανδιστικό μέσο του Ισλαμικού Κράτους, το «Al Risalah» παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα από τον ανταγωνιστή του. Σε αντίθεση με τις σκληρές εικόνες αποκεφαλισμών και εκτελέσεων του «Dabiq», οι σελίδες του είναι αναπάντεχα προσεγμένες γραφιστικά -αν εξαιρεθεί βέβαια το άγριο και ανθρωποφαγικό ύφος του- και «φιλοξενεί» μόνο λίγες φωτογραφίες νεκρών μελών της οργάνωσης, έπειτα από τις… επιτυχημένες αποστολές τους.

Την ίδια ώρα, μπορεί οι τζιχαντιστές του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί να προαναγγέλλουν επιθέσεις κατά της Δύσης ζητώντας από τους μαχητές τους να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους για να πολεμήσουν τους «άπιστους», όμως, στο τρίτο τεύχος του «Al Risalah» παρουσιάζεται ως ευκαιρία η εγκατάλειψη των ευρωπαϊκών χωρών ώστε οι ξένοι συμπαθούντες της Αλ Νούσρα να προσέλθουν στους κόλπους της οργάνωσης.

«Ποιο είναι το μήνυμα στους μουσουλμάνους που παραμένουν στα σπίτια τους μακριά από την τζιχάντ και δεν στηρίζουν τους μουτζαχεντίν
;», ρωτάει ο συντάκτης του περιοδικού τον Αμπού Μπουσάρ που εγκατέλειψε το Λονδίνο για να μεταβεί στη Σομαλία.

«Το μήνυμά μου σε αυτούς είναι να φοβούνται τον Αλλάχ, πρώτα και κύρια. Ξέρετε, αγαπητοί αδελφοί μου […] ότι ο Αλλάχ σας δημιούργησε για έναν σκοπό: να τον λατρεύετε μόνο και να ξέρετε ότι η κορυφή του Ισλάμ είναι η τζιχάντ», λέει ο Βρετανός τζιχαντιστής, ο οποίος δηλώνει ότι βρήκε τον σκοπό της ζωής του και αντιλήφθηκε ότι δαπανούσε το χρόνο του στη Βρετανία χωρίς νόημα.

«Μετανιώνεις κάθε λεπτό που δαπάνησες στα εδάφη των άπιστων και ελπίζεις να επιστρέψεις. Όχι για να ξαναζήσεις τις ντροπιαστικές ημέρες του παρελθόντος, αλλά να λειτουργήσεις φάρος αλήθειας ανάμεσα στους ανθρώπους της ψευτιάς και να εκδικηθείς τους άπιστους για την κτηνωδία που συνεχίζουν να κάνουν κατά της μουσουλμανικής κοινότητας», συμπληρώνει ο Βρετανός, και στο τρομοκρατικό παραλήρημά του απειλεί τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών.

«Μην ξελεγιέστε από την αριθμητική υπεροχή σας ή την στρατιωτική δύναμή σας, γιατί για τον Αλλάχ δεν πολεμούμε με άνδρες ή όπλα, αλλά με τη μοναδικότητα του Αλλάχ και την σαφή πεποίθηση ότι ο Αλλάχ θα στηρίξει τους ενάρετους σκλάβους του», συνεχίζει ο τζιχαντιστής και καλεί τις κυβερνήσεις να καταστρώσουν τα σχέδιά τους, να ετοιμάσουν τα μαχητικά τους γιατί «ο Αλλάχ δεν σας θα επιτρέψει να βλάψετε τη μουσουλμανική κοινότητα και τους μουτζαχεντίν και θα ηττηθείτε ταπεινωτικά».

Το περιοδικό, μάλιστα, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη συστήνει στους αναγνώστες του να εγκαταλείψουν την «ψεύτικη» Δύση, να τρέξουν μακριά από την «ζωή εξευτελισμού» και να ενωθούν με τους μουτζαχεντίν του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Συρίας, ώστε «ο Αλλάχ να σας επιλέξει ανάμεσα στους καλύτερους για να γίνετε οι καλύτεροι μάρτυρες».

Την ίδια ώρα, δημοσιεύει συνέντευξη ενός μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα το «διαζύγιό» της από την Αλ Κάιντα, λίγο πριν θέσει σε εφαρμογή την αποστολή αυτοκτονίας του.

Ερωτηθείς πώς νιώθει που θα θυσιαστεί, ο άνδρας υποστηρίζει ότι τον επέλεξε ο Αλλάχ ανάμεσα σε εκατοντάδες αδέλφια και του έδωσε την ευκαιρία σε ηλικία μόλις 25 ετών.

«Επιτέλους δέχθηκε τις προσευχές μου και με επέλεξε να προχωρήσω σε αυτή την επιχείρηση θυσίας», λέει και συμπληρώνει πως μετά το θάνατό του τον περιμένει ένας κόσμος γεμάτος ειρήνη, χωρίς έγνοιες...








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης