Δριμύ κατηγορώ των Ευρωπαίων δικαστών κατά της Τουρκίας

Δριμύ κατηγορώ των Ευρωπαίων δικαστών κατά της Τουρκίας

Κορυφαίοι δικαστικοί ζητούν από την κυβέρνηση Ερντογάν να σεβαστεί τους νόμους και κάνουν λόγο για «επίθεση κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης»

Δριμύ κατηγορώ των Ευρωπαίων δικαστών κατά της Τουρκίας
Την οργή των Ευρωπαίων δικαστών έχει προκαλέσει η τακτική των εκκαθαρίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία και οι μαζικές καταδίκες και συλλήψεις πολιτών και στρατιωτικών για συμμετοχή στο πραξικόπημα που εκδηλώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Κορυφαίοι δικαστικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητούν από την Άγκυρα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους που ισχύουν για όλα ευνομούμενα κράτη, κάνοντας λόγο για «επίθεση» της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον της «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι δικαστές, η τουρκική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, δικαστές, δημοσιογράφους, δασκάλους και πολλούς ακόμα. Με επίσημη δήλωσή τους, οι Ευρωπαίοι δικαστές διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση περίπου 2.700 δικαστικών στην Τουρκία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής στη γειτονική χώρα.

Στη δήλωσή τους, οι Ευρωπαίοι δικαστές αναφέρουν ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποτελούσε και αποτελεί μία εγγύηση για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, ενώ ενίσχυε το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών».

«Παρακολουθώντας τα τελευταία γεγονότα και ιδιαίτερα τη σύλληψη ή την απομάκρυνση χιλιάδων δικαστών, διαπιστώνουμε μία επίθεση εναντίον της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Τουρκία», ήταν το τελικό πόρισμα των Ευρωπαίων δικαστών.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 246 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την εκδήλωση του πραξικοπήματος, ενώ πάνω από 2.000 τραυματίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης