Βρετανία: 16χρονη αποκαλείται «ρατσίστρια» διότι οι γονείς της ψήφισαν Brexit

Βρετανία: 16χρονη αποκαλείται «ρατσίστρια» διότι οι γονείς της ψήφισαν Brexit

Πρωτοφανή φαινόμενα διχασμού στη βρετανική κοινωνία μετά το δημοψήφισμα που δρομολογεί την έξοδο της χώρας από την ΕΕ

Βρετανία: 16χρονη αποκαλείται «ρατσίστρια» διότι οι γονείς της ψήφισαν Brexit
Πρωτοφανή κλίμα διχασμού, με ακραίες εκδηλώσεις ακόμη και σε σχολεία, καταγράφονται σε καθημερινή βάσει στη Βρετανία, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν... το Brexit.

Το κλίμα φανατισμού που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο, αποκορύφωμα του οποίου ήταν η δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ, φαίνεται πως έχει μεταφερθεί στην κοινωνία, καθώς οι Βρετανοί έχουν χωριστεί κυριολεκτικά τα δύο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας 16χρονης μαθήτριας, η οποία είχε το θάρρος να αποκαλύψει στους γονείς της ότι δέχεται επιθέσεις από τους συμμαθητές της, οι οποίοι την αποκαλούν «ρατσίστρια», διότι η οικογένειά της ψήφισε υπέρ του Brexit.

Κλείσιμο


Η 16χρονη Σακίρα Νίκολς Τζορτζ, αποκάλυψε στα τοπικά ΜΜΕ, ότι οι συμμαθητές και φίλοι της την αποκαλούν «ρατσίστρια», διότι υποστήριξε την έξοδο από την ΕΕ, προκειμένου, όπως είπε, να διασωθεί η οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν. Η νεαρή μαθήτρια μένει στην περιοχή Great Yarmouth, όπου σύμφωνα με τις μετρήσεις, πάνω από 70% των πολιτών ψήφισε υπέρ της εξόδου. Παρόλα αυτά, οι υποστηρικτές του Stay κατηγορούν τους υπόλοιπους και τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τις ρατσιστικές διοργανώσεις, οι οποίες υποστήριξαν σθεναρά το Brexit, ενώ και ο δολοφόνος της Τζο Κοξ ήταν μέλος μίας ακροδεξιάς οργάνωσης.

Όπως δήλωσε η 16χρονη κοπέλα, ο λόγος που η οικογένειά της στήριξε το Brexit ήταν για να διασωθεί η επιχείρησή τους και όχι ο φόβος για τους μετανάστες. Η οικογενειακή τους επιχείρηση στήθηκε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τον παππού της και σήμερα κινδυνεύει να κλείσει, εξαιτίας των περιορισμών και των κανόνων που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί την κατάστασή μας και το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την οικογένειά μου», δήλωσε η 16χρονη Σακίρα, δίνοντας ένα στίγμα από το σκεπτικό των εκατομμυρίων Βρετανών που ψήφισαν υπέρ του Brexit. Το θέμα είναι αν αυτές οι φωνές, όσο αδύναμες και αν είναι, ακούγονται ή λαμβάνονται υπόψιν στα υψηλά κλιμάκια της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης