Euro 2016: Οι Γάλλοι φοβούνται μόνο μην τους... έρθει ο ουρανός στο κεφάλι

Euro 2016: Οι Γάλλοι φοβούνται μόνο μην τους... έρθει ο ουρανός στο κεφάλι

Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού της Γαλλίας δήλωσε πως τα μπαρ δεν θα μπορούν να δείχνουν τους αγώνες στις ταράτσες και τις αυλές!

Euro 2016: Οι Γάλλοι φοβούνται μόνο μην τους... έρθει ο ουρανός στο κεφάλι
Στα όρια της τρέλας οι γαλλικές αρχές με αφορμή το Euro 2016
, καθώς σε ανακοίνωση του το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας, απαγορεύει την μετάδοση των αθλητικών αγώνων από μπαρ και καφετέριες που διαθέτουν εξωτερικούς υπαίθριους χώρους.

Κλείσιμο
Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού της Γαλλίας δήλωσε πως, τα μπαρ δεν θα μπορούν να δείχνουν τους αγώνες στις ταράτσες και τις αυλές.  Η απόφαση αιτιολογήθηκε απ' τους κυβερνητικούς αρμόδιους ως ενταγμένη στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αφού, όπως εξήγησαν, η συγκέντρωση ατόμων σε υπαίθριους χώρους μπορεί να αποτελέσει «στόχο επιθέσεων».

Αντίθετα, οι γαλλικές αρχές προέτρεψαν όσους οπαδούς θέλουν να δουν τους αγώνες εκτός σπιτιού να μεταβούν στις καλά φυλασσόμενες - όπως ειπώθηκε - ελεγχόμενες ζώνες των οπαδών... τις επονομαζόμενες «Fan Zones».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Τιερί Μπρεγιέρ διευκρίνισε : «Προσπαθούμε να είμαστε οργανωμένοι, ώστε όλα να πάνε καλά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα υπάρχουν συγκεντρώσεις αρκετών ανθρώπων χωρίς να υπάρχει η σωστή οργάνωση, γιατί πολύ απλά οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούν να βρίσκονται παντού», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Η απόφαση αυτή εξόργισε αρκετούς ιδιοκτήτες μπαρ ειδικά στην περιοχή της Μασσαλίας.  «Θα υπάρχουν οι επονομαζόμενες "Fan Zones" ( ζώνες για φιλάθλους)  σε κάθε πόλη και περιμένουμε συνολικά 7 εκατομμύρια φιλάθλους  Οπότε νομίζω δεν θα υπάρχει τρομερό πρόβλημα για την απόφασή μας», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Fan Zones» έχουν στηθεί σε συνολικά 10 γαλλικές πόλεις. Οι ζώνες αυτές είναι καλά φυλασσόμενες και περιλαμβάνουν χώρους για «φανατικούς οπαδούς» αλλά και για τις πολυεθνικές - χορηγούς της διοργάνωσης, που στήνουν τα δικά τους εμπορικά περίπτερα περιλαμβάνοντας όλη την γκάμα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους φιλάθλους, όπως τα αναμνηστικά, το φαγητό, τα αναψυκτικά κ.α).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης