Σκηνές Αποκάλυψης στη Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 άνθρωποι θάφτηκαν σε τόνους λάσπης

Σκηνές Αποκάλυψης στη Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 άνθρωποι θάφτηκαν σε τόνους λάσπης

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις ανάγκασαν πάνω από 223.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας

Σκηνές Αποκάλυψης στη Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 άνθρωποι θάφτηκαν σε τόνους λάσπης
Πάνω από 150 άνθρωποι αγνοούνται, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκτιμάται ότι είναι νεκροί στη Σρι Λάνκα, μετά από δύο μεγάλες κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τριών τελευταίων 24ωρων. Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, έχουν ήδη ανασυρθεί τα πτώματα 14 ανθρώπων, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Κλείσιμο


Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις ανάγκασαν πάνω από 223.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα σχετικά κυβερνητικά στοιχεία. Συνολικά σε όλη τη χώρα ανασύρθηκαν 17 σοροί και ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέρχεται σε 37, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που όμως προειδοποιεί πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί πολύ. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονται σε περιοχές γύρω από την πόλη Αραναγιάκα, 100 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο, όπου τρία χωριά θάφτηκαν αργά χθες βράδυ.



«Ως τις 18:00 (τοπική ώρα) 134 (κάτοικοι) ακόμη αγνοούνται και έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα 14 πτώματα από τον τόπο όπου έγινε η κατολίσθηση στην Αραναγιάκα», δήλωσε ο υποστράτηγος Σουντάνθα Ρανασίνγκε, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης. «Αναστείλαμε τις επιχειρήσεις για την ημέρα διότι έχει πέσει το σκοτάδι και η επιχείρηση συνεχιζόταν επί 20 ώρες και πλέον. Θα ξαναρχίσουμε αύριο το πρωί», είπε ο αξιωματικός. Πάνω από 350 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης