Ο εγγονός του Μιρό δημοπρατεί έργα του παππού του για να ενισχύσει τους πρόσφυγες

Ο εγγονός του Μιρό δημοπρατεί έργα του παππού του για να ενισχύσει τους πρόσφυγες

Ο Καταλανός ζωγράφος Ζουάν Μιρό θα ήθελε να δωρίσει τη συλλογή του - Είχε βαθιά εκτίμηση για την ανθρωπιστική οργάνωση

Ο εγγονός του Μιρό δημοπρατεί έργα του παππού του για να ενισχύσει τους πρόσφυγες
Η ανατρεπτική ματιά του αποτυπώνεται στους καμβάδες του, η σχεδόν εμμονική αγάπη του στα μοτίβα της γυναίκας και των πουλιών κυριαρχούν στους πίνακές του και η αλλοπρόσαλλη ομορφιά των έργων του αποτελεί σήμα κατατεθέν του…

Ο λόγος για τον σπουδαίο Καταλανό ζωγράφο και γλύπτη, Ζουάν Μιρό, 28 έργα του οποίου δημοπρατεί ο εγγονός του για καλό σκοπό.

Κλείσιμο
Ο Ζουάν Πουνιέτ Μιρό, και ο ίδιος καλλιτέχνης, αποφάσισε να θέσει σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο 28 από τους πίνακες του παππού του ώστε με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να ενισχυθεί το έργο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Μιρό, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης των έργων, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε πως ο παππούς του θα ήθελε να δωρίσει τη συλλογή του, συμπληρώνοντας: «Θεωρώ τον εαυτό μου ως τον εκπρόσωπο για τις επιθυμίες του και προσπαθώ να κάνω αυτό που θα ήθελε να κάνει αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο Μιρό ήταν ένας άνδρας που είχε υπομείνει σκληρή ταλαιπωρία στη ζωή του. Πείνασε και έζησε σε εξορία κατά τον εμφύλιο της Ισπανίας».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τις πωλήσεις που διοργανώνονται από τον οίκο δημοπρασιών Christie's στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να συγκεντρωθούν 50.000 ευρώ που θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό για την αρωγή των προσφύγων.

Ο εγγονός του υπερρεαλιστή ζωγράφου δήλωσε πως ο παππούς του πάντα ήθελε να βοηθήσει τους λιγότερο ευνοημένους, τους πρόσφυγες, όσους βρίσκονταν σε εξορία, και «θα γνώριζε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Συρία, θα μπορούσε να συμβεί αύριο στην Ισπανία».

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μιρό που πέθανε το 1983 σε ηλικία 90 ετών, είχε λόγους για να είναι ευγνώμων στον Ερυθρό Σταυρό.

Ένας γιατρός της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης είχε σώσει το πόδι της κόρης του, η οποία αργότερα έφερε στο φως τον Ζουάν Πουνιέτ Μιρό, όταν αυτή είχε τραυματιστεί σοβαρά το 1965 έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα.

«Ο παππούς μου έφτιαξε μια ταπισερί για τον Ερυθρό Σταυρό ως δείγμα της ευγνωμοσύνης του γιατί είχαν σώσει την κόρη του, το μοναχοπαίδι του», εξήγησε ο Πουνιέτ Μιρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης