Οι 40ρηδες πρέπει να δουλεύουν έως... τρεις μέρες τη βδομάδα!

Οι 40ρηδες πρέπει να δουλεύουν έως... τρεις μέρες τη βδομάδα!

Οι μεσήλικες που εργάστηκαν 25 ώρες απέδωσαν καλύτερα και ποιοτικότερα από εκείνους που δούλεψαν ακόμη και 55 ώρες μέσα σε μία εβδομάδα

Οι 40ρηδες πρέπει να δουλεύουν έως... τρεις μέρες τη βδομάδα!
Σε έναν ιδανικό κόσμο, αγγελικά πλασμένο, στον οποίο οι κοινωνίες θα έθεταν ως προτεραιότητά τους την ευτυχία και την υγεία του ατόμου, το αποτέλεσμα της παρακάτω έρευνας θα εφαρμοζόταν δίχως χρονοτριβή. Έστω και αν δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί στο δικό μας κόσμο, πόσω μάλλον στην Ελλάδα της κρίσης, η έρευνα που πραγματοποίησε μία ομάδα ερευνητών απέδειξε ότι οι άνθρωποι που φτάνουν τα 40, αποδίδουν περισσότερο όταν εργάζονται τρεις ημέρες τη βδομάδα!

Τώρα θα ρωτήσει κάποιος... Είναι δυνατόν να δουλεύει μόνο τρεις ημέρες ένας 40άρης; Και αν ναι, οι αμοιβές τους ποιες θα είναι; Προφανώς και η έρευνα δεν αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, με τους μισθούς πείνας και τα δικαιώματα που έχουν καταλυθεί. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και αναφερόταν σε εβδομάδα με 25 ώρες εργασίας.

Κλείσιμο
Νέο ερώτημα... Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Στην Αυστραλία ίσως και να το τολμήσουν, καθώς ήδη εφαρμόζεται το 38ωρο, ενώ γίνεται συζήτηση από καιρό για 30ωρο. Τί είναι άλλες πέντε ώρες μείον, για ανθρώπους με αυξημένη εμπειρία;

Το δείγμα, πάντως, των 3.000 ανδρών και 3.500 γυναικών που δούλεψαν για 25 ώρες την εβδομάδα και βρίσκονταν σε ηλικία γύρω στα 40, έβγαλε το συμπέρασμα ότι η συνολική τους απόδοση ήταν πολύ μεγαλύτερη, σε όγκο και ποιότητα, ακόμη και από εκείνους που εργάζονταν... 55 ώρες την εβδομάδα.

Η εξήγηση; Όταν δουλεύει ο μεσήλικας πολλές ώρες, προκαλείται στον οργανισμό του μεγάλη κούραση και υψηλό επίπεδο στρες. Αυτό εκδηλώνεται με μείωση όλων των λειτουργιών του οργανισμού και βέβαια της διάθεσης για εργασία και αποδοτικότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης