Τραμπ και Κλίντον οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη

Τραμπ και Κλίντον οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος απέσπασε 60,5%, ενώ η Κλίντον εξασφάλισε το 57,9% έναντι 42,1% του Σάντερς

Τραμπ και Κλίντον οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη
Εντός έδρας παιχνίδι έκαναν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ στις χθεσινές προκριματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη για το χρίσμα των κομμάτων τους, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις που τους ήθελαν νικητές. 

Με τις προκριματικές εκλογές στο «Μεγάλο Μήλο», το τοπίο ξεκαθαρίζει για το χρίσμα των δύο κομμάτων, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Πολλά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι, πλέον στο στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι, παρά τις απανωτές λεκτικές γκάφες του Ντόναλντ Τραμπ και τις προσπάθειες των εσωκομματικών του αντιπάλων του να του εμποδίσουν το δρόμο προς τον Λευκό Οίκο, κανείς δεν μπορεί να του βάλει τρικλοποδιά μέχρι το συνέδριο του κόμματος.  

Κλείσιμο
Αλλά και Χίλαρι Κλίντον, που ήταν για αρκετά χρόνια γερουσιαστής της αμερικανικής πολιτείας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην νικήσει τον αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς, σχολιάζει ο αμερικανικός Τύπος που υπενθυμίζει ότι και ο Αμερικανός Μίδας ήταν πασίγνωστος στους Νεουορκέζους αφού γεννήθηκε στο «Μεγάλο Μήλο». 

Οι χθεσινές προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης θεωρούνται κρίσιμες για τους υποψηφίους λόγω του μεγάλου αριθμού εκλεκτόρων.

Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις είχαν προβλέψει πως στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ήταν δεδομένη. Κερδίζοντας και τους 95 εκλέκτορες, ο Τραμπ εμφανίζεται πλέον με τον αέρα του νικητή και απώτερος στόχος του είναι να συγκεντρώσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για να είναι φαβορί στην τελική κούρσα για το χρίσμα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο.

Ο Τραμπ κατάφερε να αποκλείσει μαθηματικά επικράτηση του γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ, έστω κι αν ακόμη παραμένει αβέβαιο αν ο ίδιος θα καταφέρει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία εκλεκτόρων στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών 

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος απέσπασε το 60,5% με τον Κάσιτς να έρχεται στη δεύτερη θέση με 25,1% και τον Κρουζ να αποσπά 14,5%. Η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε το 57,9% έναντι 42,1% του Σάντερς.  


Χίλαρι και Τραμπ: Πόσους εκλέκτορες έχουν οι υποψήφιοι 
Στους Ρεπουμπλικάνους, ο Τραμπ έχει πλέον 844 εκλέκτορες και ο Τεντ Κρουζ 543. Ο Κάσιτς έχει 147 ενώ στο τελικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών χρειάζονται 1.237 εκλέκτορες.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η μάχη δεν έχει χαθεί για τον αριστερό γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος όμως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να διασφαλίσει τον 71% των εκλεκτόρων που μένουν στις επόμενες μάχες. Η Κλίντον έχει 1.442 εκλέκτορες (συνολικά 1.911 ) και ο Σάντερς 1.198 (συνολικά 1.229). Συνολικά χρειάζονται 2.383 για το χρίσμα.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης