Με τους δημοσιογράφους «τα βάζει» ο Αιγύπτιος πρόεδρος για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή

Με τους δημοσιογράφους «τα βάζει» ο Αιγύπτιος πρόεδρος για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή

«Τα ψέματα στον Τύπο προκάλεσαν το πρόβλημα», υποστήριξε ο Αλ Σίσι σχετικά με την υπόθεση Ρετζένι

Με τους δημοσιογράφους «τα βάζει» ο Αιγύπτιος πρόεδρος για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή
Παραμένει το κλίμα έντασης ανάμεσα σε Αίγυπτο και Ιταλία μετά την υπόθεση δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή, Τζούλιο Ρετζένι, στο Κάιρο, η οποία ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί.

Μετά την ανάκληση του Ιταλού πρεσβευτή στο Κάιρο για διαβουλεύσεις, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επιτέθηκε στους δημοσιογράφους κατηγορώντας τους ότι εξαιτίας των ψευδών ειδήσεών τους προκάλεσαν το πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κλείσιμο
Ο Αλ Σίσι, μάλιστα, απέρριψε το ενδεχόμενο ο νεαρός φοιτητής να δολοφονήθηκε από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι ο άτυχος Ρετζένι έχασε τη ζωή του από «κακούς ανθρώπους» που επιδιώκουν να θέσουν σε δύσκολη θέση τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Από την αρχή της υπόθεσης, κάποιοι από εμάς κατηγόρησαν τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας μέσω κοινωνικών δικτύων και πολλοί από εσάς ερμήνευσαν ως σωστές αυτές τις ειδήσεις», είπε ο Αλ Σίσι καλώντας τους δημοσιογράφους να μην βασίζονται στα κοινωνικά δίκτυα σαν πηγή του ρεπορτάζ τους.

«Όποιος εργάζεται ως δημοσιογράφος, πρέπει να έχει πηγές, πρέπει να κάνει έρευνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

Την ίδια ώρα, παραδέχθηκε πως η κρίση προκλήθηκε από τους ίδιους τους Αιγυπτίους με τη δολοφονία του Ρετζένι, διευκρινίζοντας πως «το πρόβλημα προκλήθηκε από τα ψέματα που δημοσιεύθηκαν από τον αιγυπτιακό Τύπο».

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Αίγυπτος έχει λειτουργήσει με απόλυτη διαφάνεια σχετικά με την υπόθεση και τόνισε πως οι σχέσεις με την Ιταλία είναι «μοναδικές».

Εξήγησε δε, ότι ο εισαγγελέας ακολουθεί «προσωπικά» τις έρευνες και όπως είπε, αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των δικαστικών αρχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης