Καταπληκτικό: 149 άτομα κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ στο «rope-jumping»

Καταπληκτικό: 149 άτομα κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ στο «rope-jumping»

Σε αντίθεση με το «bungee jumping» το σχοινί δεν αναπηδά και οι ριψοκίνδυνοι θαυμαστές του επικίνδυνου αθλήματος, πρέπει να καταφέρουν να επιβραδύνουν την πορεία τους, καθώς πέφτουν

Καταπληκτικό: 149 άτομα κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ στο «rope-jumping»
Ένα παράξενο παγκόσμιο ρεκόρ έσπασαν 149 άτομα που βρέθηκαν την Κυριακή στην περιοχή Hortolandia, κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, καθώς πήδηξαν από μια γέφυρα 30 μέτρων, δεμένοι με ένα σκοινί, όπως απαιτεί το extreme sport «rope-jumping».

Οι 149 συμμετέχοντες δέθηκαν μεταξύ τους με ένα σχοινί και επιχείρησαν ένα ενιαίο άλμα, το οποίο επετεύχθη με μεγάλη επιτυχία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Κλείσιμο
Σε αντίθεση με το «bungee jumping» το σχοινί δεν αναπηδά και οι ριψοκίνδυνοι θαυμαστές του επικίνδυνου αθλήματος, πρέπει να καταφέρουν να επιβραδύνουν την πορεία τους, καθώς πέφτουν. Όπως τονίζουν, οι ειδικοί ένα άλμα χρειάζεται προετοιμασία αρκετών μηνών μηνών.

Ο εμπνευστής του «rope-jumping» θεωρείται ο Αμερικανός ορειβάτης Dan Osman, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1998, στην ηλικία των 35 ετών, κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου άλματος. Το σχοινί του φαίνεται πως κόπηκε κατά την πτώση του και ο ίδιος συνετρίβη, με τον αυτόπτη μάρτυρα και φίλο του, Miles Daisher να δηλώνει πως ο ήχος από τη συντριβή να «μοιάζει με τον ήχο ενός δέντρου που σπάει στα δυο».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης