Ο Πούτιν καλεί σε τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

Ο Πούτιν καλεί σε τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

Μέσα σε μόλις 24 ώρες σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών και όλμων από τα σύνορα

Ο Πούτιν καλεί σε τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας
Στον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία που ξέσπασαν στον αζερικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο οποίος ελέγχεται ντε φάκτο από φιλοαρμένιους αποσχιστές, κάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Russia Today σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών και όλμων από τα σύνορα, με την Μόσχα να ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Κλείσιμο
Βέβαια, τόσο το υπουργείο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν όσο και της Αρμενίας αλληλοκατηγορούνται για την κλιμάκωση της έντασης, με τους Αζέρους να κάνουν λόγο για 127 πυρά Αρμένιων στρατιωτών μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Από την άλλη, όπως επισημαίνει το Russia Today, η Αρμενία υποστηρίζει ότι Αζέροι στρατιώτες επιτέθηκαν τη νύχτα χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη.

Οι φιλοαρμένιοι αποσχιστές της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Καραμπάχ ισχυρίζονται εξάλλου ότι κατέρριψαν αζερικό στρατιωτικό ελικόπτερο, με το Αζερμπαϊτζάν να το διαψεύδει.

Ο Πούτιν, λοιπόν, κάλεσε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν κάθε εχθροπραξία με το ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθεί την κατάσταση στο  Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης