Ιταλία: Βραβευμένος σεφ μαγείρεψε αγριοπερίστερο και τον πήγαν στον εισαγγελέα

Ιταλία: Βραβευμένος σεφ μαγείρεψε αγριοπερίστερο και τον πήγαν στον εισαγγελέα

Η συνταγή του Κάρλο Κράκο στην εκπομπή Masterchef Italia με αγριοπερίστερο με μούσμουλα και γογγύλια προκάλεσε την οργή των ακτιβιστών για την προστασία των ζώων

Ιταλία: Βραβευμένος σεφ μαγείρεψε αγριοπερίστερο και τον πήγαν στον εισαγγελέα
Ο Κάρλο Κράκο είναι Ιταλός celebrity σεφ και το εστιατόριο του στο Μιλάνο συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου. Ο Κράκο, που η σπεσιαλιτέ του είναι τα σπαγγέτι από αβγό, μπήκε στο στόχαστρο των ακτιβιστών για την προστασία των άγριων ζώων και του περιβάλλοντος, όταν στην εκπομπή που είναι κριτής, στο Masterchef Italia, παρασκεύασε ένα πιάτο δικής του, όπως ισχυρίστηκε, έμπνευσης, με αγριοπερίστερο, γογγύλια και μούσμουλα.

Ο βραβευμένος με αστέρια Μισελέν σεφ ονόμασε την συνταγή του «piccione a modo mio» (περιστέρια με τον δικό μου τρόπο),  μια συνταγή που, όμως, δεν ενθουσίασε καθόλου τους ακτιβιστές της οργάνωσης «Ιταλικός Σύνδεσμος για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος», οι οποίοι κατήγγειλαν τον Κράκο στην εισαγγελία του Μιλάνο για παράβαση της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι και η κατανάλωση άγριων πουλιών. Παρόλο που το αγριοπερίστερο (columba livia) δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση, είναι προστατευόμενο είδος σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία για τα άγρια πουλιά.

Κλείσιμο
Ο Lorenzo Croce, επικεφαλής της οργάνωσης, δήλωσε ότι κανείς δεν αμφισβητεί πως ο Κάρλο Κράκο είναι ένας μεγάλος Ιταλός σεφ, αλλά με την πράξη του παροτρύνει το κοινό να κυνηγά και να καταναλώνει τα άγρια πουλιά. 

Η ιταλική εκδοχή της εκπομπής Masterchef προβλήθηκε στον αέρα στις 14 Ιανουαρίου και ο Κράκο έχει ξεχωρίσει για τα «αιχμηρές» του αναφορές απέναντι στους άλλους δύο συναδέλφους του και κριτές της εκπομπής, οι οποίοι χαρακτήρισαν την συνταγή του με το αγριοπερίστερο «τέλεια».

Εκπρόσωπος του Κράκο στο ομώνυμο εστιατόριο του celebrity σεφ στο Μιλάνο αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν. O Roberto Ciambetti, πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο του Βένετο, επαρχία καταγωγής του σεφ, δήλωσε ότι ο Κράκο δεν παρέβη την σχετική νομοθεσία, αν παρασκεύασε την συνταγή του με αγριοπερίστερο που έχει εκτραφεί για κατανάλωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης