Η Χαμάς απειλεί: Θα χτίσουμε νέα τούνελ και θα επιτεθούμε στο Ισραήλ

Η Χαμάς απειλεί: Θα χτίσουμε νέα τούνελ και θα επιτεθούμε στο Ισραήλ

«Ήρωες» όσοι χτίζουν υπόγειες σήραγγες σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια

Η Χαμάς απειλεί: Θα χτίσουμε νέα τούνελ και θα επιτεθούμε στο Ισραήλ
Οι δαιδαλώδεις υπόγειοι διάδρομοι της Χαμάς μέσα από τους οποίους οι μαχητές της οργάνωσης εξαπέλυαν επιθέσεις κατά του Ισραήλ αρχίζουν και πάλι να δημιουργούνται μετά τις επιχειρήσεις καταστροφής τους από τον ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, η οργάνωση χτίζει και πάλι τα τούνελ που συνδέουν τα εδάφη της Παλαιστίνης με εκείνα του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με τον ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης οι άνδρες του ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στο τέλος της προσευχής της Παρασκευής στην Γάζα, ο Χανίγια τόνισε πως κατασκευάζονται περισσότερα τούνελ από αυτά που είχαν χτιστεί στο Βιετνάμ!

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας προετοιμάζονται να μείνουν χωρίς νερό και ψωμί, αλλά, όπως είπε, δε θα ζήσουν χωρίς σεβασμό.

Μπορεί προς το παρόν να επικρατεί ησυχία στα σύνορα Ισραήλ - Παλαιστίνης, ωστόσο ο Χανίγια επισημαίνει πως αυτό δε σημαίνει πως είναι περίοδος ξεκούρασης, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

«Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η ηρεμία είναι περίοδος ξεκούρασης. Όμως, πρόκειται για τη συνέχεια του αγώνα. Οι Μάρτυρες της ταξιαρχίας Αλ-Ακσα εργάζονται και ετοιμάζονται για την Παλαιστίνη. Οι μαχητές σκάβουν δύο φορές περισσότερο όσο τα τούνελ που χτίστηκαν στο Βιετνάμ», τόνισε ο Χανίγια.

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «ήρωες» εκείνους που κατασκευάζουν υπόγειες σήραγγες στην Γάζα και επισήμανε πως στα δυτικά της Παλαιστίνης γίνονται και δοκιμές πυραύλων.

«Οι Μάρτυρες της ταξιαρχίας Αλ-Ακσα σκάβουν τούνελ για να υπερασπιστούν τη Γάζα και να την μετατρέψουν σε “εφαλτήριο” για όλη την Παλαιστίνη», πρόσθεσε.

Εξήρε, δε, τη σταθερότητα των κατοίκων της Γάζας και τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους παρά τον πόλεμο εναντίον τους.

«Λέω σε όλους αυτούς που αμφιβάλλουν για την αντοχή μας, να ξεχάσουν αυτή το σκεπτικό. Είμαστε έτοιμοι να μείνουμε χωρίς νερό και φαγητό, αλλά δε θα ζήσουμε χωρίς σεβασμό», επισήμανε ο Χανίγια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης