Το Κατάρ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας «Το Κορίτσι από τη Δανία»

Το Κατάρ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας «Το Κορίτσι από τη Δανία»

Πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ηθική της ταινίας, χαρακτηρίζοντας την ανήθικη και αισχρή

Το Κατάρ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας «Το Κορίτσι από τη Δανία»
Η ταινία «Το Κορίτσι από τη Δανία», η οποία αφορά μια από τις πρώτες αλλαγές φύλου που έγιναν ποτέ, φαίνεται πως έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις πριν καλά καλά κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες.
 
Για την ακρίβεια, το Κατάρ επέλεξε να απαγορεύσει την προβολή της ταινίας επειδή είναι «ανήθικη».

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, μετά από την προβολή της εκκεντρικής ταινίας σε μερικούς κινηματογράφους στη Ντόχα, διάφοροι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ηθική της ταινίας, χαρακτηρίζοντας την ανήθικη και αισχρή.

Μετά από αυτά τα παράπονα, το Υπουργείο Πολιτισμού του Κατάρ απάντησε πως: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε επικοινωνήσει με την ανήσυχη διοίκηση και η προβολή της δανέζικης ταινίας απαγορεύεται πλέον από τους κινηματογράφους. Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη επαγρύπνηση σας».

Η υπόθεση της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ, Έντι Ρεντμέιν, είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Lile Elbe, η οποία τη δεκαετία του 1920 πραγματοποίησε μια από τις πρώτες εγχειρίσεις αλλαγής φύλου.

Πάντως, «Το Κορίτσι από τη Δανία» έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, ενώ αναμένεται να είναι υποψήφιο και για βραβείο Όσκαρ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης