Ισραήλ: Η δοκιμή της Β. Κορέας ίσως αποτελέσει προηγούμενο για το Ιράν

Ισραήλ: Η δοκιμή της Β. Κορέας ίσως αποτελέσει προηγούμενο για το Ιράν

«Απαιτείται σκληρή δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις του, όπως το έκανε η Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς

Ισραήλ: Η δοκιμή της Β. Κορέας ίσως αποτελέσει προηγούμενο για το Ιράν
Τους φόβους της ότι η δοκιμή της υδρογονοβόμβας που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ενδέχεται να αποτελέσει προηγούμενο για πιθανή ανάλογη ενέργεια του Ιράν, εξέφρασε η κυβέρνηση του Ισραήλ, παρ' ότι η Τεχεράνη έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι της παγκόσμιας κοινότητας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιούλιο η Τεχεράνη με τις μεγάλες δυνάμεις και προβλέπει ότι το Ιράν δεν θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί.

Κλείσιμο
«Αυτή η βορειοκορεατική δοκιμή μας ανησυχεί διότι δημιουργεί προηγούμενο για το Ιράν», είπε ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας. Ο υπουργός, που θεωρείται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νετανιάχου, τόνισε ότι «απαιτείται σκληρή δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις του, όπως το έκανε η Βόρεια Κορέα».

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε στην πρώτη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, που είναι πολύ πιο ισχυρή από τις κλασικές ατομικές βόμβες. Η ανακοίνωση αυτή ωστόσο έγινε δεκτή με μεγάλες επιφυλάξεις από τους ειδικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης