Κατέκλυσαν τη Λάρνακα χιλιάδες φλαμίνγκο!

Κατέκλυσαν τη Λάρνακα χιλιάδες φλαμίνγκο!

Δεκάδες Λαρνακείς και τουρίστες επισκέφθηκαν από το πρωί τον βιότοπο της Λάρνακας και συνδύασαν τον περίπατο με την παρατήρηση των εξωτικών πουλιών που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το πλάτος και μήκος της αλυκής

Κατέκλυσαν τη Λάρνακα χιλιάδες φλαμίνγκο!
Περίπου 10 χιλιάδες φλαμίνγκο ήρθαν και φέτος στην Κύπρο για να ξεχειμωνιάσουν και έχουν κατακλύσει από χθες την Αλυκή Λάρνακας δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για νεοαφιχθέντα σμήνη πουλιών καθώς το χρώμα των φτερών τους είναι γκρίζο. Τα φλαμίνγκο, αποκτούν το ροδαλό τους χρώμα από μια ουσία που υπάρχει στη γαρίδα «Αρτέμια Σαλίνα», που ζει στην Αλυκή, με την οποία τρέφονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου φίλων των πουλιών.

Κλείσιμο
Ο λόγος, που κάποτε τα φλαμίνγκο βγαίνουν στην όχθη της Αλυκής, είναι διότι ο άνεμος και τα ρεύματα, παρασύρουν τις μικροσκοπικές γαρίδες, τις οποίες λατρεύουν τα εξωτικά αυτά πουλιά. Το ροδαλό χρώμα που χαρακτηρίζει τα φλαμίνγκο, ήταν αυτό που έδωσε και την επιστημονική τους ονομασία που είναι Φοινικόπτερος ο ρόδινος ή Phoenicopterus roseus.

Σήμερα δεκάδες Λαρνακείς και τουρίστες επισκέφθηκαν από το πρωί τον βιότοπο της Λάρνακας και συνδύασαν τον περίπατο με την παρατήρηση των εξωτικών πουλιών που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το πλάτος και μήκος της αλυκής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης