Ολλανδία: Εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ μετά από απειλή για βομβιστική επίθεση

Ολλανδία: Εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ μετά από απειλή για βομβιστική επίθεση

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στο Τerminal 3 του αεροδρομίου Schiphol στο Άμστερνταμ όταν ένας άνδρας κινούνταν απειλητικά στις αίθουσες φωνάζοντας «κρατάω βόμβα» 

Ολλανδία: Εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ μετά από απειλή για βομβιστική επίθεση
Με τα νεύρα τεντωμένα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες ανθρώπων (όπως τα αεροδρόμια) περιστατικά όπως αυτό που έγινε σήμερα το πρωί στις 8 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ είναι φυσικό να προκαλέσουν πανικό και αναστάτωση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ένας άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων και καταγωγής, εμφανίστηκε ξαφνικά να κυκλοφορεί και να τρέχει μέσα στις αίθουσες του Terminal 3 φωνάζοντας δυνατά ότι κρατάει βόμβα και πως πρόκειται να την κάνει να εκραγεί.

Κλείσιμο
Οι άντρες ασφαλείας τον πλησίασαν με αρκετή προσοχή, και μετά από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που τράβηξαν διερχόμενοι ταξιδιώτες. Στην συνέχεια τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου, όπου μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανάκρισή του. 

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό προκάλεσε απίστευτο πανικό στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν μέσα στο αεροδρόμιο εκείνες τις ώρες, ενώ για προληπτικούς λόγους, οι αρχές του αεροδρομίου διέταξαν την εκκένωση του Terminal 3 για αρκετή ώρα, μέχρι να διευκρινιστεί αν ο άνδρας δρούσε μόνος του ή ήταν σε συνεργασία με κάποιους άλλους. Μετά από τους απαραίτητους ελέγχους, και αφού δεν βρέθηκε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, το αεροδρόμιο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης