Ιράν: Αναβλήθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ιράν: Αναβλήθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Στην Τεχεράνη οι αρχές για το περιβάλλον απαγόρευσαν την Κυριακή κάθε αθλητική δραστηριότητα

Ιράν: Αναβλήθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας αναβλήθηκαν την Κυριακή στην Τεχεράνη και απαγορεύθηκε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα στην ιρανική πρωτεύουσα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τεχεράνη και στις γύρω περιοχές έχει ξεπεράσει περισσότερο από το διπλάσιο τα επιτρεπτά όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και, νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, οι αρμόδιες αρχές για το περιβάλλον είχαν κλείσει τα σχολεία επί τρεις ημέρες. 

Κλείσιμο
Οι δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες της Κυριακής θα διεξαχθούν την προσεχή Τρίτη ενώ η κυβέρνηση συμβούλευσε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με το Fars στην Τεχεράνη και στις γύρω περιοχές ζουν περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι των οποίων η υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το 80% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Τεχεράνη εκτιμάται ότι οφείλεται στα πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα και στον ίδιο περίπου αριθμό μοτοσικλετών που κυκλοφορούν στην ιρανική πρωτεύουσα. Τον περασμένο Δεκέμβριο 400 άνθρωποι στην Τεχεράνη εισήχθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το 2012 η ατμοσφαιρική ρύπανση συνέβαλε στον πρόωρο θάνατο 4.500 κατοίκων της πρωτεύουσας και 80.000 ανθρώπων σε όλη την χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης