Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει σχολεία, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει σχολεία, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Περισσότερα από 1.000 σχολεία έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σε πέντε βομβαρδισμούς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε πολίτες και άλλοι 14 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει σχολεία, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία
Σοβαρές επιπλοκές για τους ντόπιους πληθυσμούς σε όλα τα σημεία που διεξάγεται, παρουσιάζει η στρατιωτική επέμβαση των διεθνών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών και των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν ως παρακλάδια τους. Μετά τη Συρία και τις καταγγελίες για τους θανάτους εκατοντάδων αμάχων από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων και των Αμερικανών, ανάλογες αναφορές υπήρξαν και από την Υεμένη, αυτή τη φορά για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, έχει χτυπήσει σχολεία με παιδιά και άμαχο πληθυσμό μέσα.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε επισήμως να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί τους διεθνούς συνασπισμού, του οποίου στην περιοχή ηγείται η Σαουδική Αραβία και επίσης να διακοπεί η πώληση όπλων από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τους βομβαρδισμούς σε σχολεία, τα στοιχεία ωστόσο της Διεθνούς Αμνηστίας κάνουν λόγο για πέντε επιχειρήσεις εναντίον σχολείων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν πέντε πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 14, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, περισσότερα από 1.000 σχολεία στην Υεμένη έχουν καταστραφεί, ή υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας, αλλά και τη δράση των εξτρεμιστών ισλαμιστών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διεθνής Αμνηστία στην περιοχή, ένα σχολείο στη Σαναά, στο οποίο φοιτούν 1.200 μαθητές, έχει βομβαρδιστεί τέσσερις φορές τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά σχολεία έχουν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία περισσότεροι από 6.500 μαθητές, σε τρεις διαφορετικές επαρχίες, ενώ το 34% των παιδιών εγκατέλειψαν το σχολείο μετά την έναρξη των επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης