ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε μετά από 30 χρόνια ο Αμερικανοεβραίος κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε μετά από 30 χρόνια ο Αμερικανοεβραίος κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ

Η σύζυγός του, Έσθερ, τον υποδέχθηκε και το πρώτο πράγμα που έκανε το ζευγάρι ήταν να απολαύσει ένα παραδοσιακό εβραϊκό δείπνο

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε μετά από 30 χρόνια ο Αμερικανοεβραίος κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ
Μετά από τριάντα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, αποφυλακίστηκε σήμερα από την ομοσπονδιακή φυλακή Butner, στη Βόρεια Καρολίνα, ο Αμερικανός Εβραίος, πρώην κατάσκοπος, Τζόναθαν Πόλαρντ.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο Τζόναθαν Πόλαρντ είναι ελεύθερος έπειτα από 30 χρόνια», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομάδας που αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την αποφυλάκισή του. Ο δικηγόρος του Πόλαρντ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Jerusalem Post», δήλωσε, ότι, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του ο πελάτης του πήγε με την σύζυγό του Έσθερ για να απολαύσει ένα παραδοσιακό εβραϊκό δείπνο.

Κλείσιμο


Ο Πόλαρντ αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, καθώς θα εποπτεύεται από αστυνομικό υπάλληλο για ένα έτος, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει εκτός των ΗΠΑ επί πέντε έτη και του έχει απαγορευθεί να δίνει συνεντεύξεις.

Οι υποστηρικτές του Πόλαρντ, που είχαν κάνει εκστρατεία για την αποφυλάκισή του (Free Pollard), καθώς και οι δικηγόροι του δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για τους περιοριστικούς όρους που τέθηκαν στην αποφυλάκιση του πρώην κατασκόπου, αλλά, ο ποινικολόγος, Alan Dershowitz, που είχε εκπροσωπήσει τον Πόλαρντ στο παρελθόν, χαρακτήρισε τους περιοριστικούς όρους «εντελώς παράλογους».



Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ πήραν μια πολιτική απόφαση και απαγόρευσαν στον Πόλαρντ να ταξιδέψει στο Ισραήλ, επειδή αν πάει εκεί θα γίνει δεκτός ως ήρωας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρέτισε την αποφυλάκιση του Πόλαρντ έπειτα από «τρεις μακρές και δύσκολες δεκαετίες».



Ο Τζόναθαν Πόλαρντ, πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης