Βίντεο: Εφερε το πιάνο του και έπαιξε το Imagine μπροστά στο Μπατακλάν

Βίντεο: Εφερε το πιάνο του και έπαιξε το Imagine μπροστά στο Μπατακλάν

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης στους Παριζιάνους, που προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ του τρόμου επιδεικνύοντας πολιτισμό

Βίντεο: Εφερε το πιάνο του και έπαιξε το Imagine μπροστά στο Μπατακλάν
Συγκλονισμένοι οι Γάλλοι κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού το Σάββατο, χωρίς να έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του τρόμου που τους χτύπησε. 

Χιλιάδες είναι ήδη τα μηνύματα συμπαράστασης, ενώ πολίτες προσπαθούν να πλησιάσουν τα σημεία των δολοφονικών επιθέσεων και να αφήσουν ένα μήνυμα για τα δεκάδες θύματα.

Κλείσιμο
Ένας Γάλλος όμως, επέλεξε έναν πολύ συγκινητικό τρόπο για να περάσει το δικό του μήνυμα, όχι μόνο προς τα θύματα, αλλά και προς την παγκόσμια κοινότητα που παρακολουθεί μουδιασμένη να εξελίσσεται αυτό που πολλοί αποκάλεσαν την «11η Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης. Έφερε το πιάνο του - οι πληροφορίες λένε με το ποδήλατό του - όσο πιο κοντά μπορούσε στο θέατρο Μπετακλάν, εκεί όπου οι τρομοκράτες εκτέλεσαν εν ψυχρώ σχεδόν 100 ανυποψίαστους θεατές και άρχισε να παίζει μουσική.

Ο μυστηριώδης πιανίστας επέλεξε, μάλιστα, το «Imagine», το τραγούδι - ύμνο στην ειρήνη από τον Τζον Λένον, θέλοντας να δώσει το στίγμα, όχι μόνο των συναισθημάτων του, αλλά και της γαλλικής κουλτούρας και του γαλλικού πολιτισμού, έχοντας πάνω στο πιάνο του ζωγραφισμένο το σήμα της ειρήνης...

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν γύρω του να τον ακούσουν και να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό την συμπαράστασή τους στα θύματα της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης