Μέρκελ: Βλέπουμε την αντίστροφη κίνηση, η παγκοσμιοποίηση έρχεται σε μας

Μέρκελ: Βλέπουμε την αντίστροφη κίνηση, η παγκοσμιοποίηση έρχεται σε μας

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί στο προσφυγικό, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα

Μέρκελ: Βλέπουμε την αντίστροφη κίνηση, η παγκοσμιοποίηση έρχεται σε μας
Μέρος της παγκοσμιοποίησης, από την οποία η Γερμανία έχει βγει ωφελημένη, χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση η καγκελάριος Άνχελα Μέρκελ, μιλώντας σε εργάτες του συνδικάτου IG Metall, τονίζοντας πως πλέον εκδηλώνεται η αντίστροφη κίνηση μία κατάστασης την οποία οφείλουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

«Το βίωμά σας από την παγκοσμιοποίηση μέχρι τώρα ήταν χονδρικά το εξής: η οικονομία μας πάει σε άλλες χώρες, εγκαθιστά εργοστάσια, πουλάει προϊόντα κι ο απολογισμός είναι θετικός για την απασχόληση στη Γερμανία και τις επιχειρήσεις μας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στη Φρανκφούρτη. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και πρωταθλήτρια του εξωτερικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο, εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες αξίας που υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα σε άλλες χώρες, βασίζοντας για δεκαετίες την ανάπτυξή της στις εξαγωγές.

Κλείσιμο
«Και τώρα βλέπουμε μια αντίστροφη κίνηση: είναι η παγκοσμιοποίηση που έρχεται σε εμάς», συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία αντιμετώπισε επικρίσεις από το πολιτικό της στρατόπεδο, διότι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο που φθάνουν στην Ευρώπη. «Αυτά που θεωρούσαμε ότι είναι μακριά μας, για παράδειγμα ο πόλεμος που σπαράσσει τη Συρία ή το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η Λιβύη, εκδηλώνεται για εμάς με τη μορφή των προσφύγων, κάτι το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Άνχελα Μέρκελ. «Πρέπει να αποδεχθούμε έναν ορισμένο βαθμό νόμιμης μετανάστευσης, αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση», επεσήμανε η καγκελάριος και πρόσθεσε «στην εποχή των smartphones δεν μπορούμε να κλειστούμε ξανά στους εαυτούς μας. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πώς ζούμε στην Ευρώπη».

«Αν και οι μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών θέτουν την Ευρώπη και τη Γερμανία αντιμέτωπες με μεγάλες προκλήσεις, για εμένα αυτό είναι μια απόδειξη του ότι θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, επιμένοντας στην πάγια θέση της κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων στην Ε.Ε., που πλέον επικρίνεται όλο και περισσότερο από πολλούς στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας υπολογίζει ότι φέτος η χώρα θα υποδεχθεί από 800.000 ως 1.000.000 αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό που αποτελεί ιστορικό υψηλό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης