Ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για δημοσιογράφους δημιούργησε εταιρεία

Ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για δημοσιογράφους δημιούργησε εταιρεία

Πρόκειται για ένα γκρίζο γιλέκο, το οποίο θα μπορούσε να αντέξει μέχρι και 13 βλήματα από το όπλο ενός ελεύθερου σκοπευτή

Ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για δημοσιογράφους δημιούργησε εταιρεία
Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που προορίζεται μόνο για δημοσιογράφους δημιούργησε η εταιρεία τεχνολογίας Fort Technology. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, πρόκειται για το αλεξίσφαιρο γιλέκο «Gusar TV». 

«Όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν στο πεδίo της μάχης. Και γίνονται στόχος όταν καλύπτουν για λογαριασμό του μέσου στο οποίο εργάζονται συγκρούσεις ή πολέμους.  Για το λόγο αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, το οποίο διαφέρει από αυτά που χρησιμοποιούν οι ρωσικές  ένοπλες δυνάμεις αλλά και η αστυνομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας τεχνολογίας Fort Technology, Ιγκόρ Σιντορόφ. 

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα γκρίζο γιλέκο, το οποίο θα μπορούσε να αντέξει μέχρι και 13 βλήματα από το όπλο ενός ελεύθερου σκοπευτή. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ένωσης Ρώσων Δημοσιογράφων, Λουντμίλα Σερμπίνα, περίπου 300 Ρώσοι  δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί εν ώρα καθήκοντος από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών στο συριακό έδαφος, οι Ρώσοι συνειδητοποίησαν ότι μία από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο είναι να είσαι δημοσιογράφος σε εμπόλεμη ζώνη. Εξάλλου, δεκάδες Ρώσοι δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί στη διάρκεια της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης