Άνθισε το λουλούδι με άρωμα... θανάτου στον βοτανικό κήπο του Σικάγου

Άνθισε το λουλούδι με άρωμα... θανάτου στον βοτανικό κήπο του Σικάγου

Ο γιγαντιαίος αμορφόφαλλος, όπως ονομάζεται το σπάνιο φυτό, χρειάζεται περίπου 10 χρόνια για να φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος για να ανθίσει

Άνθισε το λουλούδι με άρωμα... θανάτου στον βοτανικό κήπο του Σικάγου
Ένα λουλούδι με μυρωδιά... σάρκας σε αποσύνθεση άνθισε πριν λίγες μέρες στον βοτανικό κήπο του Σικάγο, προσελκύοντας πλήθη τουριστών που έσπευσαν να μυρίσουν την πραγματικά αξέχαστη οσμή του.

Ο γιγαντιαίος αμορφόφαλλος, όπως ονομάζεται το σπάνιο φυτό, χρειάζεται περίπου 10 χρόνια για να φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος για να ανθίσει. Μετά την πρώτη ανθοφορία, μεσολαβούν 2 ή και περισσότερα χρόνια μέχρι να σκάσει ξανά το δύσοσμο μπουμπούκι του και, όταν συμβαίνει αυτό, παραμένει ανοιχτό για μόλις 24 μέχρι 36 ώρες τη φορά.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το CNN, οι γιγαντιαίοι αμορφόφαλλοι αναδίδουν κατά την ανθοφορία τους μία δυνατή μυρωδιά σάρκας που σαπίζει, η οποία έχει ως στόχο να προσελκύσει σκαθάρια και μύγες προκειμένου να μεταφέρουν γύρη σε αυτούς και να τους γονιμοποιήσουν.

Η φετινή ανθοφορία της Άλις, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο φυτό που φιλοξενείται στον βοτανικό κήπο της πόλης από το 2007, μεταδόθηκε ζωντανά από το YouTube.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης