Ομπάμα στον ΟΗΕ: Τύραννος ο Άσαντ που βομβαρδίζει αθώα παιδιά

Ομπάμα στον ΟΗΕ: Τύραννος ο Άσαντ που βομβαρδίζει αθώα παιδιά

Η Συρία, το Ιράν κι ο Πούτιν στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ομπάμα στον ΟΗΕ: Τύραννος ο Άσαντ που βομβαρδίζει αθώα παιδιά
Για το καυτό ζήτημα της συμφωνίας για τα πυρηνικά στο Ιράν, την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, την αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, αλλά και τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν μεταξύ άλλων, τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, κάνοντας λόγος για μία καταστροφή που συνεχίζεται στη Συρία, που όμοια της δεν σημειώνεται σε χώρες που υπάρχει πραγματική δημοκρατία.

Κλείσιμο
«Όταν ένας δικτάτορας σφαγιάζει δεκάδες χιλιάδων πολιτών του αυτό δεν αποτελεί μόνο θέμα της ίδιας της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία.

Αναφερόμενος σε διεθνείς ηγέτες που ζητούν την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία, ο κ. Ομπάμα τόνισε πως μία τέτοια στάση δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την αποφυγή ανάμειξης από το εξωτερικό.

«Σύμφωνα με αυτή τη λογική, θα έπρεπε να στηρίζουμε τύραννους όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ που πετάει βόμβες για να σφαγιάσει αθώα παιδιά επειδή οι εναλλακτικές είναι χειρότερες», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μάλιστα, εξήγησε πως είναι απαραίτητη η μετάβαση από τον Άσαντ σε έναν νέο ηγέτη, που θα επιτρέψει στο συριακό λαό να ανοικοδομήσει τη χώρα.

Όσο για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Ομπάμα στήριξε την προσπάθεια της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου χωρίς τη συμμετοχή των υπόλοιπων δυνάμεων.

Εξήγησε, μάλιστα, πως οι βομβαρδισμοί είναι απαραίτητοι, ενώ τόνισε ότι προτίθεται να συνεργαστεί ακόμα και με τη Ρωσία και το Ιράν για να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης