Σάλος για φιλοζωική οργάνωση που πήρε με την βία κουτάβι από άστεγο

Σάλος για φιλοζωική οργάνωση που πήρε με την βία κουτάβι από άστεγο

Το επεισόδιο έγινε στο κέντρο του Παρισιού - Τι λέει ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό και τι υποστηρίζει η φιλοζωική οργάνωση

Σάλος για φιλοζωική οργάνωση που πήρε με την βία κουτάβι από άστεγο
Ένα περιστατικό, που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, δημιουργήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό σημείο του Παρισιού. Τρία μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης, Cause Animale Nord, αφαίρεσαν με την βία ένα κουτάβι από άστεγο Ρομά, που κοιμόταν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κλείσιμο


Ο Nghi Le Duc, που κατέγραψε σε βίντεο το περιστατικό και το ανέβασε στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι οι τρεις ακτιβιστές έδρασαν με «βία», «ανελέητα» και «χωρίς οίκτο», απέναντι στον άστεγο, που έκλαιγε και τους εκλιπαρούσε να μη του πάρουν τον μοναδικό του φίλο.



Όμως, ο επικεφαλής της οργάνωσης, Antony Blanchard, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι το κουτάβι ήταν ναρκωμένο για να παραμένει ήρεμο ενώ δεν ήταν εμβολιασμένο, ούτε διέθετε επάνω του το απαραίτητο μικροτσίπ, όπως είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία.

Το επίμαχο βίντεο είχε πάνω από 100.000 views στο διαδίκτυο ενώ οι χρήστες συγκέντρωσαν 60.000 υπογραφές στην πλατφόρμα Change.org και ζητούν η Cause Animale Nord  να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ο άστεγος νάρκωνε το κουτάβι.

Η φιλοζωική οργάνωση ανάρτησε στην σελίδα της στο Facebook την φωτογραφία του κουταβιού, που ονόμασε Vegan και καλεί, όποιον επιθυμεί, να υιοθετήσει το κουτάβι έναντι 195 ευρώ. Η ιστορία του άστεγου Ρομά και του κουταβιού έχει διχάσει τους χρήστες στο διαδίκτυο, αφού, πολλοί συνεχάρησαν τους ακτιβιστές για την σωτηρία του Vegan, ενώ άλλοι τους επέκριναν για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον άστεγο άνδρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης