Όπερμαν: Αν η ΕΕ δεν λύσει το προσφυγικό, να επιστρέψει το Νόμπελ!

Όπερμαν: Αν η ΕΕ δεν λύσει το προσφυγικό, να επιστρέψει το Νόμπελ!

«Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μία κοινή πολιτική για τους πρόσφυγες», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

Όπερμαν: Αν η ΕΕ δεν λύσει το προσφυγικό, να επιστρέψει το Νόμπελ!
Tην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για τη επίλυση του προσφυγικού στην Ευρώπη εξήρε ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν επισημαίνοντας πως αν η Ε.Ε δεν επιλύσει το προσφυγικό, τότε θα πρέπει να επιστρέψει το Νόμπελ Ειρήνης με το οποίο βραβεύτηκε το 2012.

«Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μία κοινή πολιτική για τους πρόσφυγες», επεσήμανε ο Όπερμαν στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης "ZDF", αναφερόμενος στην άρνηση των χωρών της Βαλτικής, αλλά και πολλών χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, να συμμετάσχουν στο σχέδιο για την υποχρεωτική κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
Το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών ζήτησε από τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε που θα έχουν συνάντηση την Τρίτη να κάνουν μία νέα αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τόμας Όπερμαν ήταν από τους πρώτους Σοσιαλδημοκράτες που έσπευσαν να στηρίξουν τη Μέρκελ επικρίνοντας την στάση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών οι οποίοι επιτέθηκαν στη Γερμανίδα καγκελάριο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Όπερμαν κατηγόρησε τους Χριστιανοκοινωνιστές ότι ασκούν «φθηνή πολιτική». «Οι ίδιοι δεν μπορούν να προτείνουν καμία εναλλακτική. Απλώς τροφοδοτούν την ανησυχία», δήλωσε ο Οπερμαν προσθέτοντας ότι η κριτική του CSU είναι λανθασμένη και δεν βοηθά. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης