Μεξικάνικο video game μετατρέπει τον Ντόναλντ Τραμπ σε «κινούμενο στόχο»

Μεξικάνικο video game μετατρέπει τον Ντόναλντ Τραμπ σε «κινούμενο στόχο»

Στο νέο video game, οι παίκτες καλούνται να πετάξουν διάφορα αντικείμενα (παπούτσια, μπάλες ποδοσφαίρου κ.λπ.) στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο

Μεξικάνικο video game μετατρέπει τον Ντόναλντ Τραμπ σε «κινούμενο στόχο»
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει με τις προκλητικές του δηλώσεις στο Μεξικό ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός εκατομμυριούχος, γνωστός για τις ρατσιστικές του απόψεις, είχε πρόσφατα πει σε συνέντευξή του ότι οι Μεξικανοί που περνάνε τα σύνορα είναι βιαστές και εγκληματίες και, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το σχόλιο έχει εξοργίσει τους ισπανόφωνους γείτονες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι στο Μεξικό που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ. Η μεξικάνικη εταιρεία προγραμματιστών KaraOculta, για παράδειγμα, δημιούργησε ένα νέο video game στο οποίο οι παίκτες καλούνται να πετάξουν διάφορα αντικείμενα (παπούτσια, μπάλες ποδοσφαίρου κ.λπ.) στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, προκειμένου να τον εμποδίσουν να βγει από την πίστα.

Κλείσιμο
Στο «Trumpealo», όπως ονομάζεται το παιχνίδι, οι κανόνες είναι απλοί. Όσο πιο πολλά αντικείμενα  πετάξει κανείς στον ρατσιστή εκατομμυριούχο, τόσο περισσότερους πόντους και κερδίζει και τόσο περισσότερη ώρα κρατάει το παιχνίδι. Ωστόσο, υπάρχουν και παγίδες: εάν ο παίκτης μπερδευτεί και πετάξει στον Τραμπ λουλούδια ή χρήματα, τότε ο εριστικός πολιτικός αποχωρεί από τη σκηνή και ο παίκτης χάνει.

Σύμφωνα με τον CEO της KaraOkulta, το παιχνίδι έχει ήδη κυκλοφορήσει σε δοκιμαστική έκδοση στο Μεξικό, έτσι ώστε ο κόσμος να συνεισφέρει με δικές του ιδέες στην τελική μορφή του. Οι πρώτες κριτικές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, με τους Μεξικανούς να απολαμβάνουν ιδιαίτερα να εκδικούνται τον Τραμπ για τα προσβλητικά λόγια του, έστω και εικονικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης