Ο Τζέρεμι Κλάρκσον θα παίρνει 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το κανάλι της Amazon

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον θα παίρνει 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το κανάλι της Amazon

Mετά το πολυσυζητημένο διαζύγιο με το ΒΒC, o Τζέρεμι Κλάρκσον βρήκε καινούργια στέγη στο κανάλι Prime της Amazon και έναν ετήσιο μισθό που τον καθιστά τον πιο καλοπληρωμένο τηλεπαρουσιαστή στην Ευρώπη

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον θα παίρνει 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το κανάλι της Amazon
Η ταραχώδης αποχώρησή του από το BBC ήταν ένα από τα γεγονότα της χρονιάς στην Αγγλία αλλά και ανάμεσα στους φανατικούς φίλους -και φανατικούς εχθρούς- που είχε σε όλον τον κόσμο. Η απόλυσή του από το κρατικό κανάλι της Μεγάλης Βρετανίας αποτέλεσε σημαντικό σημείο καμπής στην καριέρα του, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που υπέθεσαν (και ενδόμυχα... εύχονταν) ότι δεν θα καταφέρει να ανακάμψει. 

Όμως ο Κλάρκσον επιστρέφει να πάρει με τον δικό του τρόπο την γλυκιά εκδίκησή του καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η συμφωνία του με το κανάλι Prime της Amazon, σύμφωνα με το οποίο τα ετήσια έσοδά του θα ανέρχονται στο απίστευτο ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Κλείσιμο
Ενώ το κόστος της παραγωγής, για 36 επεισόδια μέσα σε τρία χρόνια θα φθάσει περίπου το απίστευτο ποσό των 218 εκατομμύρια ευρώ. Στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι -μικρότερες- αμοιβές των δύο συνεργατών του Τζέιμς Μέι και Ρίτσαρντ Χάμοντ. Οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στον... «αρχηγό» και τον ακολούθησαν στη νέα του πορεία, χωρίς ν' ακούσουν τις σειρήνες που τους καλούσαν όλο αυτό το διάστημα να αναλάβουν δικές τους εκπομπές.

O Κλάρκσον απολύθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το ΒΒC καθώς επιτέθηκε σ΄έναν από τους παραγωγούς του "Top Gear", της  εκπομπής αυτοκινήτου που τον καθιέρωσε ως έναν από τους καλύτερους παρουσιαστής στην βρετανική τηλεόραση. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην ταραγμένη εδώ και πολλά χρόνια σχέση του παρουσιαστή με το BBC, καθώς ο Κλάρκσον δεν έπαυε ποτέ να προκαλεί και πολλές φορές να ξεπερνά τα εσκαμένα. Όχι μόνο στον χώρο του αυτοκινήτου, όπου η κριτική του ήταν ο φόβος και ο τρόμος της κάθε εταιρίας. Αλλά και σε κάθε τομέα, από την πολιτική (ιδίως την εσωτερική) όσο την κοινωνική κριτική όπου ο κυνισμός και το αγγλικό φλέγμα δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Και έφερναν συχνά το κανάλι στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να απολογείται σε δεκάδες ιδιώτες και οργανώσεις εντός και εκτός Αγγλίας.

Aπό τις δεκάδες... αξιομνημόνευτες στιγμές τις καριέρας του ξεχωρίζουν η στιγμή που αποκάλεσε «μονόφθαλμο Σκοτσέζο ηλίθιο» τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν, τις αναφορές του στους μουσουλμάνους και τις γυναίκες που φορούν μπούρκα, τα σχόλιά του για τους ομοφυλόφιλους και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Ενώ στα διάφορα ταξίδια του στον κόσμο για τις ανάγκες της εκπομπής του, είχε προκαλέσε δεκάδες αντιδράσεις, ακόμα και... διπλωματικά επεισόδια με χώρες όπως το Μεξικό, η Ινδία, η Αργεντινή, η Αλβανία και πάει λέγοντας.



Ο Κλάρκσον εργαζόταν ως τοπικός δημοσιογράφος όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των βρετανικών ΜΜΕ με την παρουσίαση του αρχικού "Top Gear" το 1988. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, εμφανίζεται τακτικά στην βρετανική τηλεόραση είτε παρουσιάζοντας κάποια εκπομπή είτε ως καλεσμένος . Εκτός από εκπομπές αυτοκινήτου, ο Κλάρκσον έχει παρουσιάσει και εκπομπές σχετικά με την ιστορία και τη μηχανική. 



Πρόκειται αναμφίβολα για μία αμφιβλεγόμενη προσωπικότητα, με μοναδική αίσθηση του χιούμορ, και ένα μοναδικό χάρισμα να γίνεται αποδεκτός σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην ουσία δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο, αλλά για ένα one of kind τηλεοπτικό προϊόν με σημαντική απήχηση σε ένα παγκόσμιο κοινό. Κάτι που δικαιολογεί απόλυτα και την κίνηση της Amazon να δώσει γη και ύδωρ (και αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ) για να τον εντάξει στο πρόγραμμά της. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης