Ο πρώην πλανητάρχης Τζορτζ Μπους κλήθηκε ως ένορκος σε δίκη

Ο πρώην πλανητάρχης Τζορτζ Μπους κλήθηκε ως ένορκος σε δίκη

Υποχρεώσεις, όπως κάθε πολίτης, έχει και ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής

Ο πρώην πλανητάρχης Τζορτζ Μπους κλήθηκε ως ένορκος σε δίκη
Τι κι αν πρόκειται για τον πρώην πρώτο πολίτη των ΗΠΑ; Ο Τζορτζ Μπους εξακολουθεί να έχει τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες, και έτσι επιλέχθηκε ως ένορκος σε δίκη στην πολιτεία του Ντάλας. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης, πολίτες που επιλέγονται τυχαία, καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη συμπολιτών τους που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Κλείσιμο
Ο ίδιος ο Τζορτζ Μπους, φάνηκε να το διασκεδάζει, καθώς φωτογραφήθηκε γελαστός με τους «συναδέλφους» του. Όσο βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, άντρες των μυστικών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του στέκονταν έξω από το κτήριο. 

«Γύρισα πίσω μου και τον είδα να κάθεται ανάμεσά μας. Σκέφτηκα, "κάπου τον ξέρω αυτόν" και τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον προσφώνησε και είπε "είναι τιμή μας που έχουμε έναν πρώην πρόεδρο της Αμερικής στο δικαστήριο"», δήλωσε ένας από τους ενόρκους. 

Τελικά, παρόλο που ο πρώην πρόεδρος εμφανίστηκε κανονικά και ήταν τυπικότατος, δεν επιλέχθηκε ως ένορκος για την δίκη, όχι λόγω του προφίλ του ή για λόγους ασφαλείας, αλλά γιατί οι θέσεις είχαν ήδη καταληφθεί από πιο... πρόθυμους Αμερικανούς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης