Τα περισσότερα από τα εστιατόρια που «έσωζε» ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι τώρα κλειστά!

Τα περισσότερα από τα εστιατόρια που «έσωζε» ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι τώρα κλειστά!

Μπλογκ που παρακολουθεί τα εστιατόρια που βοηθούσε ο Ράμσεϊ, καταγράφει τα ποσοστά και αποκαλύπτει πως 64 εστιατόρια δεν λειτουργούν πια

Τα περισσότερα από τα εστιατόρια που «έσωζε» ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι τώρα κλειστά!
Είναι στους περισσότερους γνωστό το μοτίβο, πως ένας διακεκριμένος σεφ βρίσκει εστιατόρια που διατρέχουν κίνδυνο να κλείσουν και επεμβαίνει σαν σωτήρας. Τους αλλάζει τη διακόσμηση, το μενού, το προσωπικό και στο τέλος του επεισοδίου τους αφήνει με την υπόσχεση πως θα επιστρέψει μετά από λίγο να βολιδοσκοπήσει την πρόοδο. Το «μετά από λίγο» περνά και ο σεφ ξαναπηγαίνει στο μαγαζί για να λάβει ενθαρρυντικά σχόλια για την πρόοδο. Όμως τι γίνεται όταν αυτό το «μετά από λίγο» αυξηθεί χρονικά;

Ο παγκοσμίως γνωστός και διακεκριμένος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, έκανε μια εκπομπή λίγο πολύ γνωστή στους περισσότερους, ονόματι Kitchen Nightmares, η οποία έχει πέσει θύμα αντιγραφής σε πολλές χώρες.

Κλείσιμο
Η ιστοσελίδα Gordon Ramsay's Kitchen Nightmares Blog (http://www.kitchennightmaresblog.com/), παρακολουθεί την πρόοδο των εστιατορίων που έχει «σώσει» ο Βρετανός σεφ, στις τηλεοπτικές του εκπομπές και αποκαλύπτει πως το 61% των εστιατορίων έχουν παύσει τη λειτουργία τους!

Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι επιχειρήσεις από τα πιο πρόσφατα επεισόδια δεν έχουν προλάβει να κλείσουν ακόμα. Συγκεκριμένα, από την πρώτη σεζόν του Kitchen Nightmares μόνο δυο εστιατόρια είναι ακόμα ανοιχτά. Και από τη βρετανική έκδοση της εκπομπής που περιλάμβανε τη διάσωση 21 εστιατορίων, το 2009, μόνο έξι παραμένουν ανοιχτά. Για να ρίξουμε λίγη κακία ακόμα, από τα έξι που αναφέρθηκαν, τα τρία έχουν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Χαρακτηριστικό είναι, πως και τα 11 μαγαζιά, από τη δεύτερη σεζόν του Kitchen Nightmares, στις ΗΠΑ είναι κλειστά. Απόλυτη επιτυχία για τη συγκεκριμένη εκπομπή αποτέλεσε η Costa del Sol, όπου τα εστιατόρια έμειναν ανοιχτά σε ποσοστό 100%, ασχέτως αν ήταν μόνο τέσσερα! Συνολικά, η αποτίμηση της σωτηρίας των εστιατορίων, μετρά μέχρι τώρα 64 κλειστά και 41 ανοιχτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης