Λιβύη: Αντάρτες ποζάρουν πάνω σε αεροπλάνα που κατέλαβαν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Λιβύη: Αντάρτες ποζάρουν πάνω σε αεροπλάνα που κατέλαβαν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν και εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Λιβύη: Αντάρτες ποζάρουν πάνω σε αεροπλάνα που κατέλαβαν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης
Λίβυοι Ισλαμιστές αντάρτες ποζάρουν πάνω σε αεροπλάνα που κατέλαβαν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, ενώ την ίδια στιγμή  Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν και εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 11 κρατικά αεροσκάφη της Libyan Airlines και Afriqiyah Airways εξαφανίστηκαν τον Αύγουστο από μαχητές της λεγόμενης «ταξιαρχίας κουκουλοφόρων» που πήραν το αεροδρόμιο υπό τον έλεγχο τους.

Κλείσιμο


Περήφανοι για το κατόρθωμα τους οι Λίβυοι Ισλαμιστές αντάρτες και μέλη της ομάδας «Αυγή» ποζάρουν ανεβασμένοι πάνω στα «τρόπαια»  χαμογελαστοί και αναρτούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
 
Εδώ και καιρό οι Αμερικανοί Αξιωματούχοι προειδοποιούσαν για την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του δικτάτορα Μουαμάρ Γκαντάφι μέχρι που σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011.



Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης αρχικά διευθύνονταν  από δύο αντί-ισλαμικές  παραστρατιωτικές ομάδες και είχε κλείσει από τα μέσα Ιουλίου, όταν στα τέλη του Αυγούστου «έπεσε» στα χέρια της αντάρτικης ομάδας «Αυγή».



Οι συγκλονιστικές εικόνες απεικονίζουν το μετά της μάχης, με αεροπλάνα πλήρως ή μερικώς κατεστραμμένα και αρκετά γεμάτα με τρύπες από σφαίρες, καθώς και τους εξολοκλήρου κατεστραμμένους χώρους και αίθουσες του αεροδρομίου.

Η Τρίπολη έχει υποστεί βία σε μεγάλο ποσοστό από τότε που ο Γκαντάφι  εγκατέλειψε την εξουσία. Οι αντάρτες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών που πολέμησαν τον Γκαντάφι,  έγιναν ισχυροί παίκτες στη μεταπολεμική Λιβύη, γεμίζοντας το κενό που άφησε η αδύναμη αστυνομία και ο συντετριμμένος στρατός.



Την Κυριακή η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι έχασαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης