Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ εναντίον αμάχων με 15 νεκρούς

Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ εναντίον αμάχων με 15 νεκρούς

Περικύκλωσαν μέσα στη νύχτα το χωριό, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε όλα τα σπίτια

Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ εναντίον αμάχων με 15 νεκρούς
Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που εξαπέλυσαν οι πολεμιστές της Μπόκο Χαράμ σε απομονωμένο χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, κατά την οποία άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων και έκαψαν πλήθος σπιτιών, στο χωριό Χουγιούμ, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των τρομοκρατών τις τελευταίες εβδομάδες.

«Κάηκε όλο το χωριό, από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ. Χάσαμε περίπου 500 σπίτια» είπε ο Μπουκάρ Ζίρα, που πρόλαβε να εγκαταλείψει το χωριό του, την ώρα που πλησίαζαν οι αντάρτες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι ένοπλοι, στάθηκαν αρχικά σε απόσταση και άνοιξαν πυρ, πριν μπουν στο χωριό και περιλούσουν ό,τι έβλεπαν με βενζίνη.

«Μέχρι τώρα, έχουν χαθεί 15 άνθρωποι κι ένας έχει τραυματιστεί. Οι κάτοικοι του χωριού διασκορπίστηκαν σε διάφορες περιοχές των επαρχιών Μπόρνο και Ανταμάουα» πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη επίθεση, είναι η υπ' αριθμόν 12, μόλις από τις 29 Μαΐου, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της χώρας ο νέος πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων, ανέρχεται στα 109.

Κύριος λόγος για την εκλογική του νίκη, ήταν το γεγονός πως είναι πρώην στρατιωτικός και έχει θέσει ως προτεραιότητα τη συντριβή της Μπόκο Χαράμ, που εδώ και έξι χρόνια δραστηριότητας, έχει σκοτώσει πάνω από 15.000 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης